Ministrul Sănătății propune ca din toamnă să fie introdusă o oră obligatorie de educaţie sanitară la toate clasele
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății propune ca din toamnă să fie introdusă o oră obligatorie de educaţie sanitară la toate clasele

Ministrul Sănătății propune ca din toamnă să fie introdusă o oră obligatorie de educaţie sanitară la toate clasele

Un articol de: -
Foto: B1 TV Eveniment

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vrea introducerea, din toamnă, a unei ore de educaţie sanitară la toate clasele, în care să fie prezentate noţiuni despre alimentaţia sănătoasă, prim ajutor, reguli de igienă şi consultul medical, informează Mediafax.

"A fost o discuţie şi în Parlament, dar am avut câteva discuţii cu domnul ministru Cîmpeanu (ministrul Educaţiei - n.r.). Eu mă gândisem cel puţin ca un model al orelor de dirigenţie, cum era în perioada în care eu eram elev şi era o programă. Cred că exact pe acelaşi model pot să fie aceste ore de educaţie sanitară, de la clasa întâi până la ultima clasă de liceu. Aşa le gândim noi la Ministerul Sănătăţii, cu noţiuni generale, dar, în funcţie de categoria de vârstă, sunt noţiuni care vor fi predate de către medicul şcolar sau de către serviciile de ambulanţă şi diverşi specialişti, cu care putem contribui pentru a asigura necesarul educaţional al acestor ore”, a declarat luni Nicolae Banicioiu, prezent la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, cu ocazia lansării site-ului "suntprimulajutorjunior.ro”.

”Cred că de anul şcolar viitor ar putea intra în aplicare. Eu aş vrea să fie oră distinctă, nu de dirigenţie. O oră pe săptămână, asta este propunerea. Trebuie să se ţină cont de programa şcolară şi de posibilitatea de a asigura spaţiul necesar. Noi putem veni cu partea de medici, de asistenţi care pot asigura trainingul şi pregătirea elevilor, şi cred că nu ar încurca absolut deloc programa şcolară", a mai spus ministrul Sănătății, precizând că nu ar vea ca educaţia sanitară să fie disciplină opţională.

"Noi propunem să fie ori obligatorie, săptămânal, dacă nu este posibil săptămânal, nici la două săptămâni nu este foarte puţin. La început, vor învăţa despre spălatul pe mâini, pe dinţi apoi venim cu noţiuni de prim ajutor, de alimentaţie sănătoasă, completăm apoi regulile de igienă, consultul medical, ce înseamnă consultul medical. Cunoaşterea sistemului sanitar, să ştii unde te duci, când te duci, cum te duci, drepturile şi obligaţiile pe care le au ca pacient", a mai spus Nicolae Bănicioiu.

Luni a fost lansat, la Bucureşti, site-ul de educaţie medicală şi prim ajutor pentru copii "suntprimulajutorjunior.ro" şi anunţat proiectul pilot de educaţie medicală şi prim ajutor pentru copii "Sunt primul ajutor!”, în judetele Cluj şi Sibiu şi reluarea acestuia în Bucureşti, pentru anul şcolar 2015-2016.

Citeşte mai multe despre:   ministrul sanatatii,   Nicolae Banicioiu
 
 
Loading...