Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Mircea Aron, noul șef CSM, despre lucrările scrise în penitenciare: Nu se poate scrie o carte în 48 de ore (VIDEO)

Mircea Aron, noul șef CSM, despre lucrările scrise în penitenciare: Nu se poate scrie o carte în 48 de ore (VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

După ce Mircea Aron a fost ales prin vot ca președinte al Consiliului Superios al Magistraturii, acesta a ținut un discurs la sediul CSM. El a transmis faptul că în acest moment se dorește ca jurnaliștii să cunoască mai bine articolele și textele de lege, iar pentru acest lucru, se află în derulare un curs special.

"Avem un curs în derulare cu lucruri tehnice, pe care este bine ca jurnaliștii să și le însușească, pentru că articolele și textele de lege sunt agreate mai greu. Este foarte bine să înțeleagă și jurnalistul că un magistrat face o trimitere către aceste texte. Este bine să știe o decizie judecătorească, este bine să știe cum stă treaba cu erorile judiciare, și un jurist mediocru poate să spună că este o eroare judiciară. Asta am spus-o cu o anumită adresă. Am discutat și despre institutul national al magistratutirii și inspectia judiciară. Proiectul îl avem pe site-ul nostru, o să-l îmbunătățim. În continuare vor fi comunicate și tot ce se poate oferi", a declarat Mircea Aron.
 

Mircea Aron, ales președinte al CSMNoul președinte al CSM a vorbit și despre valul de cărți științifice are sunt scrise în închisorile din România, pentru o eliberare condiționată mai rapidă.

"Atunci cand va interesati de activitatea unui organism de genul CSM, puteți să urmăriți pe site comisia pe care eu am întemeiat-o, comisia 1, pe care eu am propus-o, pentru că am văzut că judecătorii sunt parte din aceste lucruri de eliberare condiționată. Este imposibil ca o carte să fie scrisă în 48 de ore, și nu sunt toate sunt știintifice, nu orice este tipărit înseamnă că este o carte. Noi putem avea inițiative în acest domeniu, pe care le putem trimite la Ministerul Justiției. Ministerul va urma după aceea să le studieze", a precizat Mircea Aron.

De asemenea, la această conferință a fost prezentă și Luminița Palade a candidat pentru funcția de vicepreședinte al CSM. Aceasta a declarat că urmează un an greu, în care se încearcă întărirea reformei în justiție.

"Este un an greu, cu foarte multe numiri în funcții de conducere, un an în care trebuie continuată întărirea reformei în justiție și îmi doresc să conlucrăm în condiții de transparență totală și îmi doresc ca jurnaliștii să transmită mesajul nostru cât mai clar către public", a declarat vicepreședinta CSM, Luminița Palade.

 

 

Citeşte mai multe despre:   CSM,   Consiliul Superior al Magistraturii,   Mircea Aron,   alegere,   vicepresedinte,   carti,   Justitie
Loading...