Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Momente emoționante la Cotroceni: Președintele a primit delegația română care va participa la olimpiada militarilor răniți pe front (FOTO)

Momente emoționante la Cotroceni: Președintele a primit delegația română care va participa la olimpiada militarilor răniți pe front (FOTO)

Un articol de: -
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Eveniment

România va participa în acest an pentru prima dată la Jocurile Olimpice Invictus, olimpiada militarilor răniți în teatrele din operațiuni. Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis i-a invitat joi la Palatul Cotroceni pe cei 15 militari care vor face parte din delegația română și le-a înmânat acestora steagul României sub care vor participa la competiții.

 

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

"Am primit cu entuziasm vestea participării echipei României la Jocurile Paralimpice «Invictus Games 2017», care se vor desfășura în curând la Toronto, în Canada.

Îmi aduc aminte cu mare plăcere de campania de strângere de fonduri «Pedalăm pentru Invictus» de anul trecut. Am pedalat și eu atunci alături de eroii noștri militari pentru a susține o inițiativă care, iată, astăzi își arată rezultatele.

Dumneavoastră sunteți adevărați învingători ai vieții și ne transmiteți  tuturor speranța că traumele nu pot pune capăt încrederii în viitor.

Pentru tăria de caracter și spiritul activ de care dați dovadă, aveți întreaga mea apreciere!

Exemplul de putere interioară pe care îl oferiți are, cu certitudine, un impact semnificativ asupra celor care ajung să cunoască emoționantele dumneavoastră povești de viață. Este impresionantă determinarea cu care ați depășit inevitabila teamă în fața unui viitor incert și ați reușit nu doar să mergeți mai departe cu demnitate, dar și să vă asumați un rol important în societate.

V-ați întors din nou la luptă, de data aceasta pe terenul de sport. Participarea la proiectul «Invictus Team România - 2017» este o demonstrație a spiritului dumneavoastră de adevărați campioni, care au depășit cele mai grele obstacole, și o frumoasă dovadă de solidaritate umană.

Vă aflați la prima participare, cu o delegație restrânsă, dar știu că aveți suflete mari și că, prin conduita dumneavoastră exemplară, veți arăta că militarii români nu sunt doar foarte buni profesioniști, ci au și capacitatea de a se integra în viața socială și sportivă a Alianței Nord-Atlantice.

Sunt sigur că veți reprezenta România cu talent, profesionalism și demnitate la Jocurile Paralimpice de la Toronto, la toate cele șapte discipline sportive", a afirmat Klaus Iohannis în ceremonia de la Cotroceni.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Jocurile Invictus au loc în perioada 23-30 septembrie în Toronto, Canada.
 

Citeşte mai multe despre:   Iohannis,   Invictus,   militari,   răniți
Loading...