Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Neurochirurg de excepție, întors să profeseze în România după 7 ani petrecuți în Anglia: Nu suntem nici măcar în același univers cu ei

Neurochirurg de excepție, întors să profeseze în România după 7 ani petrecuți în Anglia: Nu suntem nici măcar în același univers cu ei

Un articol de: -
Eveniment

După şapte ani în care a operat bolnavi cu suferinţe neurologice dintre cele mai complexe, în spitale din Anglia, medicul Horaţiu Ioani a revenit în România. Evident, nu pentru bani, ci de dorul familiei și al prietenilor, dar și pentru a-și ajuta semenii.

Haosul găsit în sistemul sanitar românesc l-a șocat inițial, dar nu l-a descurajat.

La Spitalul Colentina a început provocarea logistică. Pentru că descoperea că lucruri care în Marea Britanie erau standard, fără de care nici măcar nu începi o discuție în neurochirurgie, în România, alții nici măcar nu se gândesc la ele.

Medicul a mai constatat că medicina în România, în momentul de față, se face prin relații de prietenie. Așa că a început să își caute prieteni, să fie nevoit să se împrietenească foarte repede cu lumea.

“Atunci am realizat că dacă vreau să fac ceva aici, trebuie să îmi cam rezolv singur problemele, adică nu există că am nevoie de un consult de cardiologie și pacientul să fie o cale predefinită pe care să obțin asta. Deci, mi-am dat seama că toate astea se fac printr-un – cumva știam -, dar mi-am dat seama că se fac prin relații personale, adică ai nevoie de un consult de cardio, trebuie să suni, să spui: ”Servus! Ce mai faci? Știi că ți-am văzut pacientul ăla, acum am nevoie de o favoare.

La bugetele spitalelor, România și Marea Britanie nu sunt nici măcar în același univers”, povestește medicul pentru libertatea.

Pentru că a văzut ce lipsește în sistemul sanitar românesc, medicul și-a propus să facă un plan de tratament care să fie perfect funcțional, având la bază experiența acumulată în Anglia.

Un sondaj realizat de MEDIjobs Romania, cea mai mare platformă de recrutare din domeniul medical din ţară, arată că peste jumătate din specialiştii intervievaţi s-ar întoarce în România dacă ar primi un salariu mai bun.

Citește interviul complet AICI

 

Citeşte mai multe despre:   Spitalul Colentina,   Anglia,   medicul ,   Horaţiu Ioani,   neurologice
Loading...