Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noi REGULI pentru ADMITEREA la liceu

Noi REGULI pentru ADMITEREA la liceu

Un articol de: -
Eveniment

Valentin Popa, noul Ministru al Educaţiei, a înaintat o propunere ca media claselor 5-8 să fie calculată doar din tezele de la materiile de bază pentru admiterea la liceu. 
În prezent, media contează 25% din admitere, urmând să fie doar 20%, pe lângă examenul de evaluare naţională de la sfârşitul clasei a 8-a.
Motivul acestei propuneri este ca elevii să fie evaluaţi, în mod echitabil, la aceleaşi subiecte. Tezele din gimnaziu, la română şi matematică în clasele a 5-a, a-6-a şi a 7-a, plus istorie sau geografie într-a 8-a, urmează să devină testări naţionale, informează PRO TV
”În ultimii ani s-au făcut tot felul de experienţe: ba 30%, ba 25%, ba 20%, ponderea notelor din claselor 5-8. Avem o statistică care spune că avem 42% analfabeţi funcţional. Se vede clar că actualul sistem nu duce la nimic bun, de aceea noi am cerut ca admiterea la liceu să se facă în baza unui examen” a precizat vicepreşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi .
Dascălii contestă relevanța mediilor de gimnaziu în admiterea la liceu, din cauză că şi acolo unde admiterea se face cu medii de peste 9,90, în clasele a 9-a, elevii nu sunt pregătiţi conform aşteptărilor.
Momentan, propunerea ministrului nu este concretizată într-un proiect.
 

 
 
Loading...