Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment NUTELLA folosește ingrediente CANCERIGENE. Brandul se luptă să rămână pe piața dulciurilor

NUTELLA folosește ingrediente CANCERIGENE. Brandul se luptă să rămână pe piața dulciurilor

Un articol de: -
foto: TreeHugger Eveniment

Ferrero, brandul-mamă al produsului Nutella, se confruntă cu o situație serioasă de criză.  Nutella ar conține în compoziția ei ulei de palmier ce ar purtea cauza cancer.

Autoritatea Europeană pentru Standarde Alimentare a lansat informația că uleiul comestibil este cancerigen și a avertizat că și consumul moderat de ulei poate fi un risc pentru copii.

Ferrero a lansat o campanie publicitară cu scopul de a-și calma clienții spunând că produsele pe care le folosește sunt sigure.

În ciuda tuturor acestor vorbe, Ferrero a luat decizia de a păstra uleiul de palmier din Nutella pentru a asigura o calitate mai bună a produsului. Brandul susține că nu e vorba de costurile pe care ar fi nevoit să le suporte pentru schimbarea ingredientului, ci de faptul că textura netedă a Nutella nu poate fi păstrată prin folosirea altor uleiuri.

"Nutella fără ulei de palmier ar produce un substitut inferior pentru produsul real. Ar fi un pas înapoi", a explicat managerul de achiziție al Ferrero, Vincenzo Tapella, potrivit The Independent.

Citeşte mai multe despre:   ferrero,   nutella,   ulei de palmier,   cancer
Loading...