Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment OZN-ul de 52 de milioane de euro al Olguței A FOST PROIECTAT GREȘIT! Anunțat cu surle și trâmbițe, stadionul din Craiova trebuie DEJA reparat (FOTO)

OZN-ul de 52 de milioane de euro al Olguței A FOST PROIECTAT GREȘIT! Anunțat cu surle și trâmbițe, stadionul din Craiova trebuie DEJA reparat (FOTO)

Un articol de: -
Eveniment

Arena de 52 de milioane de euro din Craiova a fost construită greşit, iar acum trebuie reproiectată şi reparată.

Anunțat cu surle și trâmbițe și asumat ca o realizare a fostului primar din Craiova, actual ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, stadionul din Craiova are probleme foarte mari. Conform unei note de fundamentare a Guvernului, obținută de cei de la ProSport, stadionul va suferi modificări majore, pentru că a fost proiectat greșit de la bun început.

Incredibila eroare, semnalată inițial de deputatul USR Adrian Claudiu Prâsnel, este acum recunoscută oficial chiar de Guvern. 

Totul a fost gândit şi construit greşit iniţial, în 2014, când s-a demolat vechiul „Central“, iar acum e nevoie de reparaţii masive. În forma iniţială, noua arenă – „OZN-ul Olguţei“, după cum îl descrie deputatul Prâsnel – era, pur şi simplu, un pericol pentru spectatori şi neconform cu standardele moderne pentru meciurile internaţionale.

Foto: prosport.ro

După cum reiese din Nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern, trebuie să se construiască un etaj în plus, deși în acest moment e instalat inclusiv acoperişul, suprafața construită a stadionului trebuie mărită cu aproximativ 7.000 de mp și chiar și structura de rezistență a arenei trebuie adaptată. Mai mult, se pare că trebuie aduse alte modificări majore formei stadionului și regimului de înălţime deoarece, inițial, nu s-a luat în calcul vântul!

Foto: prosport.ro

După cum se menţionează în actele emise de Guvern, aceste modificări nu au generat cheltuieli suplimentare faţă de suma estimată şi alocată de la început, stadionul urmând să coste 52.656.000 euro. În acest context, se pune întrebarea cum a făcut calculele Guvernul atunci când a alocat, încă din start, o sumă atât de mare, care acum s-a dovedit suficientă nu numai pentru construcţia, dar şi refacerea stadionului din Craiova.

Cert este că stadionul din Craiova va costa, deşi are aceeaşi capacitate (30.000 de locuri), cu 7,6 milioane de euro mai mult decât cel din Cluj. 

Citeşte mai multe despre:   Craiova,   stadion
Loading...