Parchetul General a făcut anunțul oficial: Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt suspecți 

Parchetul General a făcut anunțul oficial: Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt suspecți 

Parchetul General a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că față de fostul procuror Mircea Negulescu și fostul șef al DNA Ploiești, procurorul Lucian Onea se efectuează acte de urmărire penală sub aspectul participației improprii, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

Cei doi ai calitatea de suspecți în acest dosar.

Redăm, mai jos, comunicatul integral al Parchetului General:

”Având în vedere solicitările din partea jurnaliștilor și dezbaterile existente în spațiul public referitoare la unul dintre dosarele aflate în instrumentarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să comunice următoarele:

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează acte de urmărire penală față de suspecții Negulescu Mircea și Onea Lucian sub aspectul participației improprii, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (art. 52 rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal).

În fapt, procurorii au reținut că, în perioada aprilie – mai 2015, suspecții Negulescu Mircea (la data săvârșirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) și Onea Lucian (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia.

Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti și folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare.

Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe