Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Pericolele din tigaie: Vase controversate, pe rafturile magazinelor româneşti (VIDEO)

Pericolele din tigaie: Vase controversate, pe rafturile magazinelor româneşti (VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

Şi tigăile pot fi periculoase. Iar ele se află pe rafturile magazinelor româneşti fără nicio problemă. Ba chiar la promoţie. Descoperirea a fost făcută de o femeie care a vrut să verifice dacă merită să îşi achiziţioneze vasele respective, informează B1 TV. O simplă căutare pe Google a făcut-o pe gospodină să se îngrozească.

Tigăi posibil otrăvitoare: Vase controversate, pe rafturile magazinelor româneşti

”Voiam să cumpăr din tigăile de la promoție și m-am îngrozit când am aflat de riscurile pentru sănătate. Brandul acestor vase de bucătărie a fost subiectul uneia dintre cele mai mari emisiuni de investigații din Israel, iar toxicologul care s-a uitat la rezultatele testării a zis că el n-ar găti în așa ceva”, a scris femeie pe Facebook. 

Iar afirmaţiile sunt probate de clientă cu articolele din presa israeliană. O anchetă care s-a desfăşurat acum cinci ani şi care a dezvăluit ce pericole ascund tigăile. În cadrul investigației, au fost testate suprafețele mai multor tigăi, iar brandul coreean a ieșit cu concentrații mari de cadmiu și plumb. Substanţe care se transferau în mâncare, fiind otrăvitoare pentru consumatori care puteau dezvolta tot felul de boli, de la probleme renale până la cancer.

După acel scandal, spun reprezentanţii brandului de tigăi, compania a pierdut clienţii, toate contractele au fost anulate, iar produsele vândute au fost înapoiate producătorului şi distribuitorilor.

Şefii companiei susţin însă că atunci au fost victimele unui atac de presă iar investigaţia a fost una mincinoasă.

Deşi a fost un scandal imens, tigăile controversate nu lipsesc nici de pe rafturile magazinelor româneşti. Mai mult, acestea au fost băgate la promoţie, pentru a atrage cât mai mulţi cumpărători.

Iar dacă promoţia este convingătoare şi atractivă și preţul este cât mai mic, românul nu mai studiază eticheta.

”Am văzut oferta la tigăi, am cumpărat cratița aia mare și tava, dar pe celelalte nu le mai cumpăr pentru că mi se par totuși foarte scumpe”, a declarat o gospodină.

Deşi li s-a spus că tigăile cumpărate din lanţul respectiv de magazine sunt destul de periculoase şi pot provoca boli grave, cumpărătorii n-au luat în seamă avertizările.

”Nu știam ce conțin, dar dacă e să ne luăm după substanțele toxice cred că nu mai există absolut nimic care să nu conțină substanțe toxice”, a mai spus femeia. 

Sunt însă şi gospodine care spun că studiază atent eticheta înainte să le achiziţioneze.

Lanţul de magazine care comercializează tigăile nocive a venit cu lămuriri.

"Informaţiile incluse în postarea din Social Media nu sunt susţinute de surse şi documente, ceea ce reprezintă un risc foarte mare de dezinformare a publicului. Toate produsele din campania noastră sunt din producţia 2016 - 2017 şi pentru toate a fost garantată siguranţa şi calitatea printr-un certificat de conformitate, atât în ceea ce priveşte materialele, cât şi procesul de producţie, emis de către producător şi realizat conform reglementărilor în vigoare. Este o alarmă falsă, ne uităm şi noi atent şi riguros la calitatea şi siguranta produselor pe care le oferim în magazinele noastre", au transmis reprezentanţii lanţului de magazine.
 

Citeşte mai multe despre:   tigăile,   periculoase,   magazinelor,   promoţie
Loading...