Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Premierul Tudose, dejun de lucru cu ambasadorul american: Ce subiecte au fost abordate

Premierul Tudose, dejun de lucru cu ambasadorul american: Ce subiecte au fost abordate

Un articol de: -
Eveniment

Premierul Mihai Tudose a avut în agenda zilei de marți un dejun de lucru cu ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm

Subiectele discutate de cei doi oficiali au fost rolul României pe flancul estic al NATO, bugetul apărării și cheltuielile pe care România le va face pentru a-și moderniza armata, cât și situația din Republica Moldova.

Aceste discuții vin în contextul în care autoritățile române au anunțat deja achiziția de la americani de rachete Patriot, pentru care prima tranșa va fi plătită în noiembrie, cât și de elicoptere Bell Helicopters.

Pe lângă înzestrările militare pe care România se obligă să le facă prin alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, Mihai Tudose și Hans Klemm au mai discutat și despre intersul companiilor americane de investi în România și condiţiile în care peste 150 de companii americane sunt aşteptate să vină în România în octombrie, la un eveniment, o misiune economică de amploare.

Citeşte mai multe despre:   Mihai Tudose,   Hans Klemm,   apărare,   achiziție
Loading...