Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Profesorii, AMENINȚAȚI de Pop "genunche" dacă mai folosesc materiale auxiliare la clasă (DOCUMENT OFICIAL)

Profesorii, AMENINȚAȚI de Pop "genunche" dacă mai folosesc materiale auxiliare la clasă (DOCUMENT OFICIAL)

Un articol de: -
Eveniment

Ministrul Liviu “genunche” Pop  îi amenință pe profesorii care folosesc materiale auxiliare la clasă cu “sesizarea organelor de stat”.

"Pana la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea si autorizarea auxiliarelor scolare in unitatile de invatamant preuniversitar, este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobate de Ministerul Educatiei Nationale. (...) Precizam ca, in cazul in care nu va fi respectata aceasta obligatie, Ministerul Educatiei Nationale isi rezerva dreptul de a sesiza organele de stat abilitatete”, transmite Ministerul Educației într-un document oficial, făcut public de vicepreședintele PNL, Laurențiu Leoreanu, arată ziare.com.

 

 

 

În același context, profesorul universitar Radu Gologan îl întreabă pe ministrul Pop, fost profesor de matematică, dacă "în opinia domniei sale, Gazeta Matematică, un monument al culturii româneşti de peste 120 de ani, este considerat auxiliar interzis în şcolile din România"

"Cred că ştie că generaţii întregi de matematicieni, ingineri, fizicieni, informaticieni, ce au făcut şi fac fală României, au făcut primii paşi spre ştiinţă cu Gazeta alături. Pot să îi spun domnului Pop că în SUA, Moldova, Germania, Franţa ca şi în multe alte ţări este folosit ca material auxiliar la matematică. Din păcate câţiva inspectori generali şi directori au interzis deja distribuirea Gazetei Matematice, deşi exista un protocol între Societatea de Ştiinţe Matematice şi minister în acest sens.

Radu Gologan, fost câştigîtor al Concursului Rezovitorilor Gazetei în 1971", scrie profesorul universitar pe Facebook.

 

"Nu m-ar mira ca în curând ministrul Liviu Pop să creeze și o Miliție a ministerului Educației, menită să îi sancționeze și să-i excludă din învățământ pe profesorii care nu respecta întocmai regulile impuse de PSD.

Gestul este un 'ceaușism' fără precedent, iar Liviu Pop trebuie să demisioneze" acuză liberalul..
Loading...