Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Proiectul „Pre-colectează selectiv la tine acasă!” este implementat cu succes de Romprest

Proiectul „Pre-colectează selectiv la tine acasă!” este implementat cu succes de Romprest

Un articol de: -
Eveniment

Compania Romprest Service, împreuna cu Primăria Sectorului 1, au iniţiat un program menit să faciliteze colectarea selectivă a deşeurilor din ambalaje în rândul populaţiei la nivelul Sectorului 1, axat pe conştientizarea directă a cetăţenilor.

“Pre-Colectează selectiv la tine acasă!”


În prezent, 45.788 de locuitori ai Sectorului 1 pre-colectează selectiv la domiciliu, programul cuprinzând 324 de asociații de proprietari/locatari, 606 scări și peste 20.000 de apartamente.

Pentru colectarea selectivă a deşeurilor de plasticu/metal, sticla și hârtie/carton, Compania Romprest - prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1 - distribuie către asociațiile de proprietari aproape 50.000 de saci lunar, in parteneriat cu Eco-Rom Ambalaje.

Până la sfârșitul anului, Romprest și-a propus să extindă proiectul de pre-colectare selectivă la domiciliu și în zona centrală a capitalei.

Programul ”Pre-colectează selectiv la tine acasă” se derulează în imobilele prevăzute cu tubulatură în vederea evacuării deșeurilor. Firma Romprest colectează aceste deşeuri cu autogunoiere speciale, separat pe fiecare fracţie in parte, în zile dedicate:

Cantităţile de deșeuri pre-colectate separat de la locuitorii Sectorului 1 sunt colectate selectiv, sortate și supuse ulterior procesului de reciclare, conducând astfel la protejarea mediului, la reducerea poluării, la economisire de energie și la scăderea cantităţii de gunoi depozitată. De asemenea, toate unitățile de învățământ din Sectorul 1 (grădinițe, școli, licee) beneficiază de un program de colectare selectivă (hartie-carton, plastic).Citeşte mai multe despre:   sectorul 1
 
 
Loading...