Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Protest amplu în Capitală: Zeci de bucureşteni au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile cu privire la distrugerea spațiilor verzi (VIDEO)

Protest amplu în Capitală: Zeci de bucureşteni au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile cu privire la distrugerea spațiilor verzi (VIDEO)

Un articol de: -
Foto: b1.ro Eveniment

Protest amplu în Capitală! Zeci de bucureşteni au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile la adresa autorităţilor. Oamenii acuză că decizia primăriei de a emite autorizaţii pentru construcţia a mai multor imobile, dă undă verde distrugerii spaţiilor verzi.

"Suntem aici pentru a opri construcțiile ilegale și pentru a opri defrișările, pentru a salva spațiile verzi dintre blocuri, pentru a salva parcul Verdi, a spus un manifestant.

Oamenii spun că parcul din sectorul 2 al Capitalei ar fi fost retrocedat ilegal pentru a se construi blocuri pe acel spațiu.

Protest amplu în Capitală: Zeci de bucureşteni au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile cu privire la distrugerea spațiilor verzi

Deși locuitorii din Floreasca nu-si doresc acele imobile, nimeni nu i-a luat în seamă. Ei reclamă faptul că parcul va dispărea după ridicarea clădirilor.

Nu ar fi prima oară când spaţiile verzi dispar şi în locul lor apar imobile, acuză protestatarii.

"Cam jumătate din aceste spații verzi după Revoluție, au fost defrișate și s-au construit blocuri care au depășit reglementarea zonei. Deci practic nu s-a respectat PUD-ul, nu s-a respecatt PUZ-ul", a spus un alt manifestant nemulțumit de distrugerea spațiului verde.

Viceprimarul sectorului 2 spune că după retrocedări, Primaria nu mai are în posesie o mare parte din parc. Cu toate acestea, vine cu o soluție.

"Soluția pe care o văd eu este o expropriere, să încercăm să declarăm parcul utilitate publică și să putem să facem exproprierea legalăm", a spus viceprimarul.

Citeşte mai multe despre:   spatii verzi
Loading...