Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă: Cine e OMUL CARE A COORDONAT, pas cu pas, funeraliile Regelui Mihai (FOTO)

PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă: Cine e OMUL CARE A COORDONAT, pas cu pas, funeraliile Regelui Mihai (FOTO)

Un articol de: -
Eveniment

Patru zile de foc, trei locații, sute de invitați de marcă, zeci de mii de oameni simpli, o desfășurare impresionantă de  forțe... Funeraliile ultimului Rege al României s-au desfășurat impecabil, iar uriașul  efort de organizare a fost coordonat de un singur om: primul general turc al României, constănţeanul Gelaledin Nezir!

La ceremoniile ce au culminat pe 16 decembrie, și-au dat concursul Casa Regală, Guvernul, forțele de ordine. Dar a existat și o persoană care a coordonat personal toate operațiunile, scrie Libertatea. Este vorba despre actualul șef de cabinet al lui Mihai-Viorel Fifor, ministru al Apărării, și anume generalul Gelaledin Nezir, un nume extrem de cunoscut tuturor celor din sistemul de apărare și nu numai.

Gelaledin Nezir a ocupat, pe rând, funcții importante în Ministerul Afacerilor Interne,  la MapN sau în Ministerul Justiției. Și-a început cariera de ofițer  în 1987, în cadrul Ministerului Apărării Naționale, unde a fost, pe rând, comandant de pluton, locțiitor al comandantului Regimentului 40 Mecanizat “Călugăreni”, comandant de pluton la Liceul Militar de Marină “Alexandru Ioan Cuza”, din Constanța, ofițer cu probleme de evidență și mobilizare la Statul Major al Marinei Militare, șef al compartimentului de Relații Publice al Statului Major General, director al Direcției de Comunicare și Relații Publice a MApN, consilier al șefului Statului Major General, consilier al ministrului apărării, locțiitor al comandantului Școlii de Aplicație pentru logistică “General Constantin Zaharia”.

După moartea regelui Mihai, reprezentanții Casei Regale au avut o primă discuție cu autoritățile române și au cerut, în mod special ca generalul Nezir să fie cel care să se ocupe personal de planul și coordonarea funeraliilor regale. Și asta pentru că Neizir este unul dintre puținii ofițeri din Romînia care cunoaște bine protocolul pentru un astfel de eveniment, dar și pentru că reprezentanții Casei Regale au mai colaborat cu el la înmormântarea Reginei Ana.

Revenind la biografie, trebuie precizat și că Gelaledin Nezir este unul dintre cei mai titrați ofițeri ai MAI: a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi “Nicolae Bălcescu”, din Sibiu – Arma Infanterie, Facultatea de Istorie și Științe Administrative a Universității Ovidius – Constanța, fiind licențiat în istorie, dar și în managementul organizației la Academia Forțelor Terestre din Sibiu, are un master în comunicare și relații publice, dar și unul în combaterea criminalității organizate, a absolvit Colegiul Național de Apărare și Colegiul Național de Afaceri Interne. În plus, stăpânește foarte bine trei limbi străine.

Deasemenea, generalul Nezir a fost decorat de cinci ori în cariera sa: Ordinul Naţional “Pentru merit” în grad de Cavaler – 2004; Semnul onorific “În serviciul Patriei”, pentru ofiţeri, XX ani de activitate – 2007; Semnul onorific “În serviciul Patriei”, pentru ofiţeri, XV ani de activitate – 2002; Emblema de Onoare a Armatei României – 2007; Emblema de Onoare a Forţelor Terestre – 2008.

Citeşte mai multe despre:   general
Loading...