Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Puneți înapoi crucile pe Catedrala Banatului! "Se atentează grav la identitatea Timișoarei" (FOTO)

Puneți înapoi crucile pe Catedrala Banatului! "Se atentează grav la identitatea Timișoarei" (FOTO)

Un articol de: -
Eveniment

Autoritățile locale “upgradează” Timișoara prin furt de imagini și stergerea simbolurilor de pe materialele de promovare.

Jurnalistul Petre Irimuș remarcă, într-un articol pentru timisoarastiri.ro, că Primăria Timișoarei, pentru programul ”Upgrade My City”, a folosit o fotografie ce îi aparține, fără voia sa.

Dar nu asta îl deranjează cel mai tare pe jurnalist. El acuză că s-a atentat grav la identitatea istorică și spirituală a orașului.

“Pe scurt, ca să nu vă plictisesc, este vorba despre "Programul Upgrade My City”, o serie de conferințe la care se vor dezbate teme interesante despre exemple şi resurse pentru ca societatea civilă să devină mai activă şi să genereze soluţii pentru diferite probleme din comunitate.

Afișul de promovare a evenimentului, însă, are o mică problemă, și anume faptul că utilizează o fotografie fundal pe care organizatorii nu au realizat-o și nici nu au obținut acordul autorului, adică a subsemnatului, pentru a o utiliza.

Cei cu programul au creat și o pagină a evenimentului pe Facebook, unde au folosit același afiș cu fotografia realizată de mine, dar grav alterată:

Știu că e greu de imaginat, dar indivizii respectivi au cutezat să șteargă din imagine crucile de pe clădirea simbol a Banatului!”, notează Petre Irimuș.

Imaginea cu turlele de pe catedrala sterse

Imaginea originală, cu turle.

Loading...