Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Mazăre, după condamnarea la 6 ani și 6 luni de închisoare: Mă felicit că am plecat din țară

Radu Mazăre, după condamnarea la 6 ani și 6 luni de închisoare: Mă felicit că am plecat din țară

Un articol de: -
Eveniment

Radu Mazăre se felicită că a plecat din țară, după ce Tribunalul Constanța l-a condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare. Fostul primar al Constanței a primit această sentință în dosarul devalorizării patrimoniului oraşului prin retrocedarea defectuoasă a două terenuri. 

"Sunt uluit și consternat de sentința nedreaptă dată de judecător. Nu reușesc să înțeleg, la prima acuzație, cum este posibil ca pentru aceeași presupusă infracțiune de abuz (vânzarea sub-evaluată a terenului aferent Cazino Mamaia) să fiu achitat de Curtea de Apel București (sentința numărul S.P.148/FI/10.07.2017) și să fiu condamnat la 4,6 ani de pușcărie de Tribunalul Constanta (S. P. 253/16.05.2018)? Repet, aceeași acuzație, același teren, însă în două dosare diferite, o instanță mă achită în dosarul numărul 6536/2/2008 la Curtea de Apel București și alta mă condamnă în dosarul 2310/118/2015 la Tribunalul Constanța", a transmis Mazăre, prin intermediul unei scrisori remisă presei de avocatul său.

El a mai acuzat DNA că a deschis două dosare pe același subiect, fapt ce contravine principiilor de drept.

"Așa mi se pare și acum halucinant să am două sentințe opuse tot pe aceeași infracțiune cu același subiect! Dosarul de la Tribunalul Constanța, unde am luat această condamnare este public, poate fi consultat oricând, și oricine poate constata că toți functionarii primăriei, consilierii locali și evaluatorii implicați în vânzarea respectivelor terenuri au declarat că procedura vânzării a fost cea legală, și-au asumat-o, începând de la adoptarea hotărârii de Consiliu Local și până la notar, fără ca eu sa fi intervenit în derularea ei", a mai scris fostul edil, potrivit Mediafax.

El a mai scris că a ajuns în această situație pentru că a fost un lider neaservit și incontrolabil pentru Servicii: "Nu Primarul vinde, ci Consiliul Local, nu Primarul le evaluează, ci evaluatorul profesionist acreditat. în cazul celorlalte două abuzuri, situația este identică: primarul nu a influențat pe nimeni, nu a impus nimănui nimic, nu a primit și nu a cerut nimic. Și totuși sunt acuzat și condamnat pentru presupusa subevaluare făcută de niște evaluatori profesioniști! În fapt, spun ce am mai spus, vina mea este una singură: am fost un lider neaservit și incontrolabil pentru Servicii, ca atare o țintă permanentă a Poliției Politice din România!".

"În atare situație concluzia mea personală este una singură: mă felicit că am plecat dintr-o țară în care justiția poate și achita și condamna o persoană în același timp, pentru exact aceeași acuzație, cu acelasi obiect, dar în doua dosare diferite!", a arătat Mazare, în scrisoarea pe care a trimis-o din Madagascar.

Citeşte mai multe despre:   Radu Mazare,   Madagascar
 
 
Loading...