Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Robert Negoiță, primarul sectorului 3: Mai verde ca Bucureștiul nu am văzut nicio capitală din Europa

Robert Negoiță, primarul sectorului 3: Mai verde ca Bucureștiul nu am văzut nicio capitală din Europa

Un articol de: -
Foto: cotidianul.ro Eveniment

Bucureștiul are mai mult spațiu decât orice capitală din Europa, este mai verde decât  Viena, Parisul, Roma sau Berlinul, dar noi calculăm prost acest spațiul, în dezavantajul nostru, a declarat, joi, primarul sectorului 3, Robert Negoiță.

"Suprafața de spațiu verde, acum fără să fiu specialist, dar mergem și la Paris, și la Berlin, și la Roma, și laViena, despre care vorbește lumea că este foarte verde, însă mai verde ca Bucureștiul vă spun cinstit că nu am văzut nicio capitală din Europa. Am locuit doi ani la Paris, știu bine ce înseamnă și Parisul și alte orase mari, și mai verde ca Bucureștiul nu este. Noi calculăm prost, în dezavantajul nostru spațiile verzi. Nu cred că sectorul 5 are doar 2,7 mp de spațiu verde pe cap de locuitor. Eu îmi mențin punctul de vedere că și sectorul 4, și sectorul 3, și sectorul 1 stau mult mai bine la spații verzi  decât se arată în această statistică. Eu cred că suprafața verde este calculată cât se poate de greșit", a declarat Robert Negoită.

Potrivit HotNews, inventarul spațiilor verzi, făcut de Primaria Capitalei, arată că Bucureștiul are o suprafață de 23,21 metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, iar pe sectoare,  în fruntea clasamentului cu 77,19 metri pătrați se găsește sectorul 1, urmat de sectorul 4 cu 21,12 metri pătrați și de sectorul 6 cu 17,71 metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor.

Pe locul 4 se găsește sectorul 3 cu 16,27 metri pătrați de spațiu verde, urmat de sectorul 5 (12,8 metri pătrați) și sectorul 2 (12,43 metri pătrați).

Potrivit unui studiu realizat de Asociația Ecopolis, Bucureștiul este codaș în ceea ce privește suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor fiind pe locul 15 din 18, depășind totuși Paris, Madrid și Bratislava.

Citeşte mai multe despre:   Robert Negoita,   primarul sectorului 3,   spatii verzi,   Europa
Loading...