Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment S-a trezit cu datorii la stat și conturi blocate din cauza unei erori a ANAF

S-a trezit cu datorii la stat și conturi blocate din cauza unei erori a ANAF

Un articol de: -
Foto: PRO TV Eveniment

S-a trezit cu contul blocat din cauza unei greșeli făcute de angajaţii ANAF! Este situaţia absurdă prin care a fost nevoită să treacă o femeie din Bucureşti, informează B1 TV. Inspectorii fiscali i-au blocat contul pe motiv că femeia ar fi acumulat datorii la Fisc de peste 3.000 de lei într-o perioadă de patru ani, în care ar fi lucrat la Poșta Română. Însă, surpriză! Femeia nu lucrase nici măcar o zi în acea instituție. 

În urmă cu mai multe luni, Maria Avram a mers la bancă să scoată niște bani dintr-un cont în valută. Doar că, ajunsă la ghişeu, a avut parte de un şoc: contul său era blocat de către ANAF, pe motiv că ar fi avut datorii de peste 3.400 de lei.

Indignată, femeia în vârstă de 55 de ani a dat fuga la ANAF și a cerut explicații. Angajaţii instituţiei i-au spus că timp de patru ani, între 2002-2006, ar fi lucrat la Poșta Română, ceea ce spune femeia, era total fals.

“Am descoperit de la Poștă că într-adevăr CNP-ul meu a fost greșit, o doamnă care lucra la Poștă a încurcat două cifre de la sfârșitul CNP-ului și s-a potrivit cu al meu”, a povestit femeia, citată de PRO TV.

De atunci a început calvarul. Luni de zile ea a fost nevoită să facă drumuri pentru a fi rezolvată situaţia. A făcut o solicitare către Poșta Română și a primit un document din care reiese clar că nu a muncit pentru ei nicio zi.

Cu hârtia în mână, femeia a mers din nou la ANAF și le-a cerut inspectorilor să îi șteargă datoria.

“Am mers la ANAF și ei efectiv habar nu aveau de unde sunt datoriile alea. Cică doamnă nu avem ce să facem, singura soluție este ca dumneavoastră să plătiți”, a mai afirmat Maria Avram.

Iar angajaţii au trimis-o din nou pe drumuri. În loc să verifice informația, i-au spus femeii să meargă la Poștă Română pentru a rezolva totul.

”Deci dacă au depus la sectorul 5, ele trebuiau procesate, nu știu dacă s-a și întâmplat acest lucru, sau nu, și mie trebuie ca la sectorul 3, unde doamnă are domiciliu, să îmi apăra cu zero. Nu mi-a apărut, nu am informația, deci eu trebuie să iau de bun ce am în baza de date”, a explicat un angajat ANAF

După opt luni în care femeia a avut contul blocat şi a fost trimisă de la un ghişeu la altul pentru a rezolva o eroare făcută de angajaţii statului, inspectorii ANAF au reușit să îi ridice poprirea. În final, datoria de 3.400 de lei cu care femeia figura nejustificat la Fisc a fost ştearsă.

Citeşte mai multe despre:   conturi blocate,   poprire,   datorie,   eroare,   greșeală,   ANAF,   Fisc
Loading...