Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment SARE PE COADĂ! Avraham Morgenstern, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare, dar FUGIT de sub nasul polițiștilor (VIDEO)

SARE PE COADĂ! Avraham Morgenstern, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare, dar FUGIT de sub nasul polițiștilor (VIDEO)

Un articol de: -
Foto:Telegraf Eveniment

Avraham Morgenstern este greu de depistat! Pe numele milionarului a fost emis inclusiv un mandat european de arestare, după ce a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare, informează B1 TV. Apropiatul fostului primar al Constanţei este acuzat de evaziune fiscală şi obligat să plătească un prejudiciu de 10 milioane de euro. Cu toate acestea, Morgenstern este de negăsit după ce poliţiştii l-au pierdut. 

Pedeapsa iniţială pentru Avraham Morgenstern a fost de 12 ani de închisoare, dar magistrații de la Curtea de Apel au avut o altă părere.  

Omul de afaceri a fost condamnat la 6 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, de 2 ani. Din cei 8 ani se va scădea, însă, un an în care Morgenstern a fost arestat preventiv şi apoi arestat la domiciliu. 

De asemenea, el este obligat să plătească un prejudiciu de 10 milioane de euro. Însă omul de afaceri, apropiat al fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, este de negăsit. 

Avraham Morgenstern, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare

Afaceristul a plecat din ţară, în timpul procesului, deşi era sub control judiciar. Morgenstern nu s-a prezentat la ultimele patru termene ale procesului și trebuia sa fie supravegheat de către polițiști, mai ales că bărbatul se afla sub control judiciar din 2015. Ca urmare, conducerea Secţiei 6 de poliţie a fost schimbată din funcţie, cel puţin temporar, şi e anchetată de şefii Poliţiei Capitalei. Direcția Națională Anticorupție a făcut plângere penală către Parchetul General și a transmis sesizări către Ministerul de Interne. Corpul de control al Ministrului de Interne a făcut propriile verificări şi a ajuns la concluzia că există suspiciuni de favorizarea infractorului.

„S-a stabilit că poliţistul însărcinat cu supravegherea judiciară a inculpatului nu şi-a exercitat corespunzător atribuţiile de serviciu nesesizând instanţa despre încălcarea acestui program de către inculpat. Poliţistul a făcut o serie de verificări şi demersuri pentru căutarea inculpatului, însă nu a sesizat instanţa despre lipsa acestuia şi încălcarea obligaţiei de prezentare la poliţie. Înştiinţarea instanţei despre nerespectarea programului de supraveghere s-a făcut în data de 30 mai 2017, în condiţiile în care acest demers trebuia realizat de îndată ce inculpatul nu se prezentase la termenul din 15 mai 2017, conform obligaţiei din programul de supraveghere”, au explicat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit procurorilor, Morgenstern, în calitate de administrator al unei firme, nu a înregistrat corespunzător veniturile obținute din trei contracte și nici facturile fiscale aferente. Apropiatul lui Radu Mazare a fost arestat preventiv în lipsă, fiind cautăt din luna mai. 
 

Loading...