Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment SCANDAL diplomatic între RUSIA și ROMÂNIA (FOTO)

SCANDAL diplomatic între RUSIA și ROMÂNIA (FOTO)

galerie foto Un articol de: -
Foto:Calea Europeană Eveniment

Ministrul de Externe al Rusiei, Maria Zaharova speră că Guvernul României nu va permite rescrierea istoriei bazate pe sprijinul militar-memorial bilateral.  Aceasta a intervenit cu această precizare deorece România dorește redenumirea Parcului Tolbuhin din Bucureşti, potrivit flux24.ro.

"Sperăm că va prevala nu ideea de sacrilegiu, ci memoria a mii de soldaţi sovietici, care şi-au dat viaţa pentru eliberarea acestei ţări de fascism în urmă cu peste 70 de ani. Sperăm că autorităţile României nu vor permite încercări de rescriere a istoriei în contextul interesului reciproc de continuare a cooperării militare memoriale fructuoase” – a declarat Zaharova.

Maria Zaharova a amintit, de asemenea, că, din mâna mareşalului Fiodor Tolbuhin – comandantul trupelor sudice ale Armatei Sovietice, regele Mihai I a primit ordinul „Victoriei” numărul 16, devenind astfel unul din cei cinci cavaleri străini ai acestei înalte distincţii.

Citeşte mai multe despre:   Maria Zaharova,   Guvernul României,    Fiodor Tolbuhin 
Loading...