Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Scandal în justiție: Tudorel Toader analizează amânările privind eliberarea condiționată. Ce acuzații îi aduc gardienii din pușcărie (VIDEO)

Scandal în justiție: Tudorel Toader analizează amânările privind eliberarea condiționată. Ce acuzații îi aduc gardienii din pușcărie (VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

Scandalul privind eliberarea condiționată continuă! Gardienii din închisori îl acuză pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că îi pasă mai mult de infractori decât de victime. Toader a declarat ca majoritatea deţinuţilor reclamă modul de aplicare a dispoziţiilor legale referitoare la eliberarea condiţionată. Între timp, a avut loc festivalul deţinuţilor, unde a fost prezent şi ministrul Toader.

În plin scandal privind eliberarea condiţionată, ministrul Justiţiei a mers la festivalul deținuților de la Muzeul Satului. Tudorel Toader a asistat la eveniment unde au luat parte nu mai puţin de 70 de persoane private de libertate. Deţinutii l-au elogiat pe ministru.

În timp ce ministrul participa la activitatile deținuților, gardienii din închisori sar cu acuzații la adresa acestuia. Sindicatul gardienilor din penitenciare îl acuză pe Tudorel Toader de prea multă grijă pentru infractori în dauna victimelor acestora.

"Cu siguranță că ministrul Justiției, domnul Tudorel Toader, înțelege ce face și are exact reprezentarea faptului că un mesaj despre o pretinsă majoritate a deținuților care ar fi amânați la liberarea condiționată este un act de nepermisă presiune asupra instanțelor de judecată. (...) Motiv pentru care îi cerem să înceteze. (...) Bănuim că n-ar fi o problemă să dispună măsuri referitoare la sancționarea abaterilor în legătura cu favorizarea unor deținuți-vip exact în vederea obținerii prin fraudă a unor liberări condiționate", au transmis într-un comunicat Sindicatul gardienilor.

Reacțiile vin după ce Tudorel Toader a spus că foarte mulți deținuți care reclamă abuzuri în privința dispozițiilor pentru liberarea condiționată. În acest sens, ministrul anunță că a luat o decizie importantă. A cerut prin Administrația Națională a Penitenciarelor toate hotărârile de amânare, pentru toți deținuții.

Guvernul a aprobat anul trecut proiectul care prevede eliberarea condiționată înainte de termen. Actul normativ prevede că, pentru fiecare lună petrecută în condiţii necorespunzătoare, deţinuţilor ar urma să li se scadă trei zile din pedeapsa primită, după ce în 2012 un fost deţinut -condamnat pentru omor - a obţinut despăgubiri de 20.000 de euro la CEDO.

Scandal în justiție: Tudorel Toader analizează amânările privind eliberarea condiționată. Ce acuzații îi aduc gardienii din pușcărie


 

Citeşte mai multe despre:   justiție,   Tudorel Toader ,   gardieni,   CEDO
Loading...