Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Scandal major legat de pensii: Ce se întâmplă cu banii românilor și când se mai plătesc pensiile

Scandal major legat de pensii: Ce se întâmplă cu banii românilor și când se mai plătesc pensiile

Un articol de: -
Eveniment

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) susține actualul model de funcţionare a sistemului de pensii administrate privat, acesta fiind o premisă fundamentală pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii viitorilor pensionari români.

”În numele celor peste 430 de companii membre - americane, internaţionale şi româneşti - ce susţin prin activitatea lor economică peste 250.000 de angajaţi români şi familiile acestora, Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) îşi exprimă îngrijorarea cu privire la orice măsuri şi politici ce ar putea afecta bunăstarea angajaţilor atât în perioada vieţii active, cât şi ulterior, la pensie, şi ar reduce în acelaşi timp potenţialul de dezvoltare a pieţei financiare româneşti. În mod specific, AmCham România îşi exprimă susţinerea pentru menţinerea actualului model de funcţionare a sistemului de pensii administrate privat, fiind un sistem de asigurări cu o sustenabilitate dovedită pe termen lung şi o premisă fundamentală pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii viitorilor pensionari români”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, reprezentanţii AmCham atrag atenţia că realităţile demografice cu care România se confruntă în prezent, respectiv îmbătrânirea accelerată a populaţiei şi amplificarea fenomenului de emigrare în special în rândul tinerilor, impun de fapt măsuri de susţinere a sistemelor care fac posibilă păstrarea nivelului de trai din perioada vieţii active şi după momentul pensionării, prin diversificarea surselor de venit la pensie.

AmCham România reiterează nevoia de a se renunţa la măsurile politice 'care sacrifică obiective pe termen lung, în cazul de faţă bunăstarea viitoarelor generaţii de pensionari, în favoarea nevoilor bugetare pe termen scurt' şi semnalează că fondurile suplimentare aduse la bugetul asigurărilor sociale de stat printr-o eventuală stopare a contribuţiilor va avea efecte negative semnificative, scrie Capital.ro.

 
 
Loading...