SENTINŢĂ cruntă a judecătorilor: Detenţie PE VIAŢĂ pentru doi bărbaţi care au ucis un şef de post!  

SENTINŢĂ cruntă a judecătorilor: Detenţie PE VIAŢĂ pentru doi bărbaţi care au ucis un şef de post!  

Tribunalul Maramureş i-a condamnat, marţi, la închisoare pe viaţă pe cei doi fraţi învinuiţi de uciderea şefului de post din Vişeu de Jos, Gheorghe Nistor, scrie Agerpres.
Judecătorii au decis prin sentinţa penală nr. 28/20.02.2018, ca ambilor inculpaţi, T.I.A. şi T.M.O, să li se aplice pedeapsa detenţiunii pe viaţă şi pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de 5 ani a unor drepturi, precizează un comunicat de presă al Tribunalul Maramureş.

Conform aceleiaşi surse, hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Inculpaţii au fost obligaţi, în solidar, la plata către partea civilă D. A., a sumei de 5.000 euro reprezentând daune pentru prejudiciul moral suferit, precum şi la plata, în parte, a despăgubirilor civile către I.P.J. Maramureş. Totodată, instanţa a luat act de renunţarea la pretenţiile civile formulate de către părţile civile, respectiv mama, soţia şi fii victimei.
De asemenea, inculpaţii au fost obligaţi la plata sumei de câte 53.000 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Poliţistul Gheorghe Nistor, şef de post la Vişeu de Jos, a fost găsit mort în biroul său, de către un coleg, în data de 4 ianuarie 2017, prezentând urme de înjunghiere. În primele momente după găsirea acestuia s-a acreditat ideea ca s-ar fi sinucis, însă arma din dotare nu a fost găsită. Ulterior, procurorii au descoperit pe corpul bărbatului mai multe plăgi înţepate, semn că a fost înjunghiat.

În data de 7 ianuarie, fraţii Ionuţ şi Ovidiu Tomoioagă, principalii suspecţi în cazul uciderii poliţistului din Vişeu de Jos, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş şi ulterior arestaţi în baza deciziei instanţei, până la momentul sentinţei.
Gheorghe Nistor, în vârstă de 48 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. El intenţiona să se pensioneze anul trecut.

Urmăriți B1TV.ro și pe