Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Sf. Parascheva inspiră și pe alții. ÎMBULZEALĂ și cozi la MOAȘTELE SF. FILOFTEEA de la Argeș (FOTO,VIDEO)

Sf. Parascheva inspiră și pe alții. ÎMBULZEALĂ și cozi la MOAȘTELE SF. FILOFTEEA de la Argeș (FOTO,VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

Din câte se pare isteria religioasă a moaștelor cuprinde încet încet România. Mega-pelerinajul ortodox de la Iași dedicat Sfintei Parascheva îi inspiră și pe alți ierarhi ortodocși să inițieze acțiuni similare cu succes nesfârșit mai mic decât pelerinajul de la Iași.

Astfel, mii de oameni participă joi un pelerinaj care are loc la Mănăstirea Curtea de Argeș unde se sărbătorește hramul Sfintei Filofteia, ale cărei moaște se află aici. Coada se mărește de la minut la minut iar forțele de ordine sunt prezente pentru a asigura bună desfășurare a pelerinajului.

ÎMBULZEALĂ și cozi la MOAȘTELE SF. FILOFTEEA de la Argeș

Slujba de hram a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi alături de IPS Calinic al Argeșului și Muscelului, potrivit ziarulprofit.

Liturghie arhierească în catedrala de la Argeș unde va fi înmormântat regele Mihai

Peste 5000 de pachete cu mâncare, cornuri, covrigi și ceai cald îi așteaptă pe credincioși la poartă mănăstirii unde preoți din cadrul Arhiepiscopiei au început deja să împartă darurile.

Cozi sunt și la butoaiele cu aghiasmă și la tarabele cu icoane, cruciulițe și alte obiecte bisericești sfințite dar și în afară lăcașului de cult unde comercianții s-au așezat cu fel de fel de produse încă de la primele ore ale dimineții.

Citeşte mai multe despre:   MOAȘTELE SF. FILOFTEEA ,   Curtea de arges,   Sf. Parascheva
Loading...