Traian Băsescu, despre viitorul Codruței Kovesi: ”Eu am o spaimă…” (VIDEO)

Traian Băsescu, despre viitorul Codruței Kovesi: ”Eu am o spaimă...” (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că, cel mai probabil, Laura Codruța Kovesi va rămâne la conducerea DNA până la finalul mandatului.

Întrebat dacă aceasta își va da demisia, Băsescu a răspuns: ”Eu am o spaimă, ce vine după ea. Eu cred că asta e perspectiva, să rămână până își încheie mandatul. (…) Are mai multe variante: ori Bruxelles, ori consilier prezidențial, ori se întoarce înapoi la DIICOT, de acolo de unde am luat-o acum 12 ani sau, dacă vor mai fi câteva informații ce se pot preda ca ale doamnei Moraru, s-ar putea să aibă probleme penale. Nu exclud nicio variantă, cum nu e exclusă o astfel de variantă nici pentru președinți, nici pentru șefi de parchete. Un om în funcțiile astea și cu atâta contestație, poate fi în orice situație după ce își termină mandatul. Cum am fost și eu, am avut 8 dosare după ce mi-am terminat mandatul”.

Băsescu a criticat-o pe șefa DNA pentru faptul că după declarațiile de presă susținute recent, a dat un interviu într-o publicație străină, în care a vorbit despre „o campanie de calomniere a DNA”.

”Nu îmi place și nu e corect că a doua zi s-a repezit la Financial Times, un ziar de prestigiu. Afirmații de genul «există o campanie de calomniere a DNA. (…) eforturile de revizuire a legislației anticorupție și a sistemului judiciar ar putea însemna că nu vor mai putea ancheta pe nimeni». Cum faci astfel de afirmații în presa internațională, când, în momentul de față, avem legile justiției care nu au nimic în comun cu desfășurarea anchetei”, a mai spus Băsescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe