Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment UPDATE // Vier Pfoten solicită hipermarket-ului Cora să nu mai găzduiască animalele sălbatice ale circurilor în parcare / Poziția Cora România (FOTO)

UPDATE // Vier Pfoten solicită hipermarket-ului Cora să nu mai găzduiască animalele sălbatice ale circurilor în parcare / Poziția Cora România (FOTO)

Un articol de: -
Foto: facebook.com Eveniment
UPDATE // În urma publicării acestui articol pe site-ul B1.ro, Cora România a transmis redacţiei B1 TV un punct de vedere în legătură cu acest caz, punct de vedere pe care îl publicăm integral la sfârșitul materialului

Fundația Vier Pfoten solicită hipermarket-ului Cora să nu mai găzduiască animale sălbatice în parcare. Mai precis, reprezentanții acestuia se referă la animalele Circului Americano Vargas.

"VIER PFOTEN solicită conducerii companiei Cora România să renunțe la găzduirea circurilor cu animale sălbatice în parcarea hipermarketurilor sale, considerând că acesta este un gest de cruzime față de animale!", au scris aceștia pe Facebook.


Foto: facebook.com

Reprezentanții fundației s-au oferit să acorde "consultanță ori de câte ori compania dorește să se implice într-un eveniment susceptibil să pună în pericol bunăstarea animalelor, inclusiv in ceea ce priveste comercializarea animalelor de companie".

De asemenea, aceștia susțin că există și o plângere către "Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru efectuarea unui control în acest caz, în care sunt încălcate mai multe prevederi ale legii pentru protecția animalelor".


Foto: facebook.com

Poziţia Cora România

"In calitate de promotor si sustinator al comportamentului etic fata de animale si mediul inconjurator  Cora Romania condamna orice actiune de rele tratamente aplicate animalelor in captivitate sau libere. 

Cei care si-au dat acordul pentru prezenta circului in parcare au fost garantati de reprezentantii circului asupra detinerii tuturor avizelor si autorizatiilor necesare pentru desfasurarea activitatii.

In urma sesizarilor primite din spatiul public, Cora considera ca se impune de urgenta luarea unor masuri rapide, de catre autoritatile competente - Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor și Ministerul Afacerilor Interne, in conformitate cu prevederile Legii nr. 205 din 26 mai 2004 privind protecţia animalelor, urmare a  demararii unor verificari asupra autorizatiei de functionare a circului si a aspectelor semnalate in legatura cu modul in care sunt tratate animalele respective din cadrul circului.

Cora Romania va sesiza, asadar, autoritatile mai sus mentionate, va colabora cu acestea si va sustine orice masura dispusa de ele" (9 martie 2016)
Loading...