Vaslui: Un bărbat a fost declarat mort de soţie pentru că voia să se recăsătorească
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vaslui: Un bărbat a fost declarat mort de soţie pentru că voia să se recăsătorească

Vaslui: Un bărbat a fost declarat mort de soţie pentru că voia să se recăsătorească

Un articol de: -
Eveniment

Un bărbat din Bârlad, judeţul Vaslui, a aflat cu stupoare când s-a întors după mulţi ani de la muncă din Turcia că autorităţile române i-au înregistrat decesul la cererea soţiei sale care a spus că a murit în urma unui cutremur. După ce a primit actul de deces, femeia a profitat de situaţie şi s-a recăsătorit.

Constantin Rellu a plecat la muncă în Turcia în anii '90 şi începând din 1999 nu şi-a mai vizitat deloc familia şi nici nu i-a mai contactat.  În ianuarie, după ce a fost prins de autorităţile turce având documentele de şedere expirate, vasluianul a fost expulzat în România.

La revenirea în ţară, a avut marea surpriză ca autorităţile să îi spună că figurează în documente oficiale ca fiind decedat. 

Iniţial, a crezut că este vorba de o glumă, povesteşte vasluianul, însă în momentul în care autorităţile i-au prezentat datele prin care figura ca fiind mort din 31 decembrie 2003, Constantin Reliu a pus la dispoziţia autorităţilor toate actele de identitate în original arătându-le că este cât se poate de viu.  

”Autorităţile vamale m-au chestionat mai bine de şase ore, până şi-au dat seama că nu este vorba despre o farsă. Am fost lăsat să merg acasă, iar aici am constatat că familia a împărţit tot ce aveam în comun”, povesteşte Constantin Reliu, conform Adevărul.

Bărbatul s-a adresat Poliţiei, de unde a aflat că în lipsa sa, familia a solicitat 2013 să-i fie declarat decesul, având în vedere că nu a mai dat niciun semn de viaţă. A fost indrumat către instanţa care a pronunţat hotărârea judecătorească. 

S-a adresat Judecătoriei Bârlad unde a intrat în posesia hotărârii pronunţate în luna mai 2016. A declarat apel sentinţeo, însă având în vedere că această cale de atac trebuia exercitată în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, bărbatul va trebui să formuleze o altă cerere în instanţă pentru a-i fi anulat decesul.


 

Citeşte mai multe despre:   Vaslui,   deces
 
 
Loading...