Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Viorica Dăncilă anunță măsuri de oprire a protestelor. Ce vrea să facă premierul desemnat

Viorica Dăncilă anunță măsuri de oprire a protestelor. Ce vrea să facă premierul desemnat

Un articol de: -
Eveniment

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a anunțat marți că se va apleca asupra doleanțelor celor care protestează pentru a vedea ce îi nemulțumește și a putea lua măsuri astfel încât să nu mai fie manifestații.

"Democraţia presupune că ai voie să protestezi, deci este o expresie a democraţiei. Cred că trebuie ascultate motivele oamenilor, să vedem de ce protestează pentru că am văzut opinii diferite. Am văzut că unii se refereau la Declarațiia 600... Deci, trebuiesc luate în considerare cerinţele oamenilor. De asemenea, un lucru pe care aş vrea să-l subliniez este cel legat de faptul că aceste proteste trebuie să fie paşnice, nu trebuie să avem parte de violenţă pentru că nu cred că-şi vor atinge scopul dacă devii violent, dacă încerci să impui prin forţă ceea ce poţi impune prin vorbe. Și, bineînțeles că trebuie fiecare dintre cei de-acolo ascultat", a afirmat premierul desemnat după o întâlnire cu grupul minorităților naționale, conform Digi24.

Când a venit vorba de legile justiției ca motiv pentru proteste, Dăncilă a afirmat că dorește să știe exact ce anume din pachetul legislativ provoacă nemulțumire.

"Se vorbeşte de Legile Justiţiei la modul general. Trebuie să vedem ce din Legile Justiţiei nemulţumeşte. Deci, eu am învăţat în Parlamentul European că trebuie o abordare punctuală: îmi spui ce te nemulţumeşte şi atunci văd dacă trebuie schimbat sau nu ceva. (...) Pentru a avea o abordare constructivă, trebuie să spui ce din lege te nemulţumeşte ca să vedea dacă este un lucru bazat pe realitate sau este ceva care poate fi înţeles greşit sau o necunoştinţă clară a ceea ce este prevăzut în lege", a afirmat Dăncilă.

Premierul desemnat a precizat că ea nu are o părere privind dezincriminarea sau nu a a abuzului în serviciu.

"Nu, nu am vorbit despre dezincriminarea abuzului în serviciu. Nu pot să spun dacă aș fi sau nu aș fi de acord dacă nu știu despre ce este vorba”, a precizat aceasta.

În schimb, Viorica Dăncilă a afirmat că ea nu a văzut o intervenție disproporționată a jandarmeriei la protestul de sâmbătă în care un jandarm a fost filmat în timp ce lovește mai multe persoane care doreau să îndepărteze gardurile și să pătrundă pe carosabil.

„Nu am văzut partea cu intervenţia Jandarmeriei. Am văzut că au fost proteste, că au avut nemulţumiri. După ce voi fi investită ca și premier voi vedea ce soluţii se impun ca aceşti oameni să nu mai protesteze”, a răspuns Dăncilă.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dăncilă,   proteste,   legile justiției
 
 
Loading...