Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Vremea se încălzește! Meteorologii au emis PROGNOZA METEO pe trei luni

Vremea se încălzește! Meteorologii au emis PROGNOZA METEO pe trei luni

Un articol de: -
foto: alba24.ro Eveniment

Meteorologii anunță o vreme mai caldă pentru următoarele trei luni, în care valorile termice se vor situa în limitele normelor climatologice. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi peste norma stabilită, raportat la media multianuală a fiecărei luni, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

APRILIE

În aprilie, temperatura medie lunară va fi apropiată de norma climatologică în cea mai mare parte a țării, media multianuală fiind de 9,3 grade Celsius. Specialiștii ANM estimează valori medii de până la 12 grade Celsius în Banat, Oltenia, Muntenia și de până la 11 grade Celsius în Crișana, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, Moldova.

În ceea ce privește precipitațiile, cele mai mari cantități sunt estimate în Banat, Oltenia, Transilvania și cele mai scăzute în Dobrogea.

MAI

În luna mai sunt înregistrate temperaturi medii lunare mai scăzute decât media climatologică, în special local în nord și centru și apropiate de norme în restul teritoriului. Media multianuală pentru luna mai va fi de 14,9 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi medii vor fi în Moldova (între 11 și 17 grade), iar valori medii mai ridicate vor fi în Banat, Oltenia, Muntenia (până la 18 grade).

Precipitațiile vor fi peste norma stabilită în Maramureș, Crișana, Banat și Oltenia.

IUNIE

În iunie, temperaturile medii lunare vor fi situate în apropierea mediilor multianuale, înregistrate la 18,3 grade Celsius. Temperaturile medii se vor situa între 15 și 19 grade în Transilvania. Temperaturile de până la 22 de grade Celsius se vor înregistra în zona Oltenia și Muntenia.

Citeşte mai multe despre:   ANM,   vreme,   meteorologi,   precipitaţii
Loading...