Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ”Ziua, ca hoții profesioniști”. Gelu Diaconu aruncă bomba: Dragnea&co au sterș datoriile baronilor locali și ale familiilor politrucilor cu afaceri in imobiliare. Iohannis a promulgat legea

”Ziua, ca hoții profesioniști”. Gelu Diaconu aruncă bomba: Dragnea&co au sterș datoriile baronilor locali și ale familiilor politrucilor cu afaceri in imobiliare. Iohannis a promulgat legea

Un articol de: -
Eveniment

Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, scrie pe Facebook

Este vorba despre legea 29/2018 privind anularea unor obligații fiscale. Legea anulează impozitul pe venit, contribuțiile sociale și accesoriile aferente calculate de fisc până la 1 iunie 2017 dezvoltatorilor imobiliari care au construit blocuri în cele mai luxoase zone ale țării.

”Legea 29/2018 - o enormă hoție marca PSD

Acum două zile a fost promulgată legea nr.29/2018 privind anularea unor obligații fiscale. Dacă citiți textul legii, sunteți tentați să credeți că ar repara vreo nedreptate făcută vreunei categorii năpăstuită de contribuabili. Nici vorbă de așa ceva!

Poate fi un adevărat STUDIU DE CAZ despre cum PSD-ul legiferează în România în beneficiul unui mănunchi de șmecheri, provocând pagube de sute de milioane bugetului de stat!

Așadar legea amintită anulează impozitul pe venit, contribuțiile sociale și accesoriile aferente calculate de fisc până la 1 iunie 2017 dezvoltatorilor imobiliari care au construit cvartaluri de blocuri de birouri și locuințe în cele mai luxoase zone ale țării: București, marile orașe, Mamaia, Năvodari, etc.

Acești șmecheri pentru a evita plata taxelor către stat “au construit pe persoană fizică” plătind impozite neglijabile în același cuantum prevăzut în Codul Fiscal pentru amărâții care au tranzacții ocazionale (vânzări case, apartamente, terenuri).

Diferența de taxare între persoanele juridice (constructorii cinstiți) și acești șmecheri/persoane fizice este uriașă. Doar cu titlu de exemplu: de la 16% impozit pe venit la valoarea tranzacției la 1% (sau2-3% pentru alte praguri valorice)!

Când eram șeful fiscului am inițiat controale care au reîncadrat (perfect legal și echitabil fiscal) aceste tranzacții imobiliare ca activitate economică cu caracter de continuitate. Spre cinstea ANAF, aceste controale au continuat și după plecarea mea, identificând sume de valori foarte mari.

Cu această lege, Dragnea cu hoții lui șterge totul dintr-un condei!

Dar nu se opresc aici. La presiunea baronilor PSD din județele din câmpie, anulează, în art.3 al aceleiași legi, TVA-ul datorat și accesoriile calculate până la 31 decembrie 2016, pentru depășirea plafonului de înregistrare în scopuri de TVA opozabilă marilor proprietari de terenuri care și-au valorificat propria producție.

În schimb, cei care cumpără produse agricole și le prelucrează/consumă, la depășirea plafonului de TVA, au plătit TVA, de 24-20-19-9% (în funcție de perioadă).

Și uite așa baronii lui Dragnea sunt scutiți de facto. Inimaginabil!

Vă mărturisesc că, în toți anii deloc puțini în care am lucrat în structurile MFP, nu am mai văzut un caz mai flagrant de legiferare cu dedicație și o pagubă aferentă atât de certă adusă bugetului de stat.

În timp ce pe șmecherii lor îi protejează, milioane de contribuabili onești sunt târâți de Mișa și gașca lui pe la ghișeele ANAF.

Mă întreb cum de președintele Iohannis (sau consilierii săi) nu a sesizat această mârșăvie și a promulgat legea.

Dormi liniștit, cititorule! Pablito lucrează pentru tine!”, a scris Gelu Diaconu pe Facebook. 
 

Citeşte mai multe despre:   ANAF,   Iohannis,   Dragnea
 
 
Loading...