A MURIT! Marele actor S-A STINS în casa lui! Din primele informații, NU SE ȘTIE CAUZA MORȚII (FOTO)

A MURIT! Marele actor S-A STINS în casa lui! Din primele informații, NU SE ȘTIE CAUZA MORȚII (FOTO)

Gamil Rateb, un actor franco-egiptean, cunoscut pentru rolurile sale din numeroase filme si piese de teatru, a incetat din viata la varsta de 92 de ani.

Actorul a murit in casa lui, a anuntat actorul Sameh el-Seriti, membru al Sindicatului actorilor egipteni, potrivit AFP.

Funeraliile religioase au avut loc la moscheea Al-Azhar miercuri dupa-amiaza, a declarat Sameh el-Seriti, fara sa precizeze cauza mortii celebrului actor franco-egiptean.

Nascut in 1926 intr-o familie instarita din Cairo, Gamil Rateb a avut prima aparitie intr-un film la varsta de 20 de ani, atunci cand a jucat in pelicula „Ana el-Sharq”, alaturi de actrita franceza Claude Godard. Dupa ce a realizat acest film s-a deplasat in Franta, acolo unde si-a continuat studiile de drept, el alaturandu-se totodata Comediei franceze.

In 1962 Gamil Rateb aparea in cel mai celebru film in care a jucat vreodata, „Lawrence al Arabiei”, pelicula din distributia careia au facut parte monstri sacri ai cinematografiei, precum Peter O’Toole, Anthony Quinn si Omar Sharif.

Dupa acest succes, a mai jucat in numeroase piese de teatru, productii TV, filme egiptene si internationale. In 2006 a fost facut Cavaler al Legiunii de onoare in Franta.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe