Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe ALERTĂ! Urmează un CUTREMUR PUTERNIC în viitorul APROPIAT. Ce spun OAMENII DE ȘTIINȚĂ…(FOTO)

ALERTĂ! Urmează un CUTREMUR PUTERNIC în viitorul APROPIAT. Ce spun OAMENII DE ȘTIINȚĂ…(FOTO)

Un articol de: -
Externe

Încă de la începutul anului o serie de cutremure grave au avut loc în lume, iar specialiștii se tem că urmează un cutremur mare în viitorul apropiat.

După un seism de 7,9 grade în Alaska, SUA, care a provocat alertă de tsunami, vulcanul Mayon din Filipine a erupt, iar mii de persoane din zonă au fost evacuate.

De asemenea, activitatea seismică puternică din ultimul timp a lovit Guam, Taiwan și Japonia.

Patru dezastre naturale au lovit zona supranumită Cercul de Foc al Pacificului la începutul acestui an, iar unii specialiști sugerează că proximitatea și frecvența cutremurelor indică  apropierea unui eveniment catastrofic global.

Pe de altă parte, oamenii de știință spun că astfel de mișcări tectonice sunt normale în zona respectivă, iar șansele unui  „efect de domino” sunt egale cu zero, scrie Evz.ro.

„Cercul de Foc se află într-o perioadă de activitate. Totuși,în ceea ce privește istoria vulcanică, activitatea din prezent este încă văzută ca fiind normală”, a declarat pentru Japan Times Toshiyasu Nagao, directorul Centrului de Cercetare privind Prezicerea Cutremurelor de la Universitatea Tokai din capitala Japoniei.

            

Citeşte mai multe despre:   cutremur
Loading...