Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe „Am făcut copii cu un singur motiv: să fie luptători pentru Allah“. O fostă mireasă jihadistă a facut mărturii cutremurătoare (VIDEO)

„Am făcut copii cu un singur motiv: să fie luptători pentru Allah“. O fostă mireasă jihadistă a facut mărturii cutremurătoare (VIDEO)

Un articol de: -
Foto: Adevărul Externe

O fostă mireasă jihadistă de origine britanică a vorbit, într-un interviu pentru „The Atlantic“, despre radicalizarea ei, despre cum visa ca propriii copii să devină terorişti şi despre despărţirea de soţul jihadist, potrivit adevărul.ro.

În 2013, Tania Georgelas (33 de ani) a plecat în Siria, alături de soţul şi de copiii ei, pentru a se alătura Statului Islamic.   

„Visam să avem pământul nostru, să întemeiem o familie şi să ne creştem copiii să devină asasini şi să se alăture jihadului“, a povestit Tania despre ea şi soţul ei, John Georgelas, într-un interviu pentru The Atlantic.

Familia a călătorit cu autobuzul spre Siria şi s-a stabilit în vila abandonată a unui general sirian din oraşul A'zaz. Nu existau ferestre, nu curgea apă şi aveau o provizie limitată de alimente. În câteva zile, Tania şi copiii s-au îmbolnăvit, aşa că după câteva săptămâni şi-a părăsit soţul. Surprinzător, având în vedere ce se ştie despre modul în care îi tratează Statul Islamic pe cei care îi întorc spatele, John a fost de acord ca soţia lui să plece.   

Tania a ajuns întâi în Turcia, după ce s-a strecurat printr-un gard de sârmă ghimpată. De acolo, a fost salvată de socrii ei şi adusă în Texas, unde a obţinut divorţul şi s-a întors la viaţa întâlnirilor în mediul online.

Aşa l-a întâlnit şi pe actualul iubit, Craig, un IT-ist. Tania spune că acum vrea să se alăture unui program de deradicalizare, prin care să-i ajute pe foştii terorişti.

„Am făcut copii cu un singur motiv: să fie luptători pentru Allah“. O fostă mireasă jihadistă a facut mărturii cutremurătoare

Citeşte mai multe despre:   mireasă jihadistă,   Siria,   Tania Georgelas
Loading...