Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Așa arată AURUL Rusiei! Imagini UNICE cu rezerva de stat de la Moscova (FOTO)

Așa arată AURUL Rusiei! Imagini UNICE cu rezerva de stat de la Moscova (FOTO)

Un articol de: -
Economic

Pe locul 7 în lume, în ceea ce privește rezervele de aur, Rusia depozitează oficial în jur de 1800 tone de aur. Komsomolskaya Pravda publică în premieră imagini cu prețioasa rezervă a Rusiei din Depozitul principal al Băncii Centrale.

Rezervele de aur ale Rusiei au crescut spectaculos în ultima vreme. Dacă în urmă cu 10 ani, țara lui Putin deţinea doar 3% din rezerva mondială de aur, în prezent a ajuns la 17%.

Strategic, într-o perioadă în care principalele valute internaționale au fluctuat funcție de criza economică, Rusia a preferat să cumpere masiv aur de pe piaţa mondială, devenind cel mai mare cumpărător de pe mapamond.

Guvernatoarea Bancii Centrale a Rusiei a explicat că țara sa a făcut aceste achiziţii masive pentru a-şi diversifica rezervele în contextul prăbuşirii rublei după scăderea preţului petrolului dar şi în urma sancţiunilor impuse de Occident, scrie ProTV Moldova.

Potrivit World Gold Council, Rusia se află pe locul 7 în lume la rezervele de aur, în spatele SUA, Germaniei, FMI-ului, Italiei, Franţei şi Chinei.

 

 
 
Loading...