Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Bătălia de la Odessa, 2017: Navele americane și PUȘCAȘII marini sunt GATA DE RĂZBOI în Marea Neagră (FOTO)

Bătălia de la Odessa, 2017: Navele americane și PUȘCAȘII marini sunt GATA DE RĂZBOI în Marea Neagră (FOTO)

Un articol de: -
Externe

Câteva nave de război americane, peste 800 de marinari și o echipă Navy SEALs au sosit în Marea Neagră pentru a lua parte în apele teritoriale ale Ucrainei, timp de 12 zile, la exercițiul Sea Breeze 2017, care va include forțe maritime din 16 țări, scrie RT.

Jocul multinațional de-a războiul va avea loc în nord-vestul Mării Negre, în apropierea portului ucrainean Odessa și va fi susșinut de 31 de nave, 29 de avioane și peste 3000 de militari, a anunțat luni ministrul Apărării din Ucraina.

Forțe navale din 16 țări, incluzând SUA, Marea Britanie, Canada, Franța, Italia, Norvegia, Polonia și Turcia, vor exersa “planificarea și conducerea operațiunilor în conformitate cu standardele NATO”, punând accentul pe apărarea ămpotriva submarinelor și navelor de război, apărare aeriană, curățarea de mine și salvare de ostateci.

Marina americană a trimis cuirasatul ‘USS Hue City’  din clasa Ticonderoga și distrugătorul ‘USS Carney’ din clasa Arleigh Burke, împreună cu echipajul aerian P-8A Poseidon patrol aircraft, se arată într-un comunicat de presă.

O celebră echipă din clasa Navy SEALs, precum și numeroși combatanți, totalizînd un număr de 800, sunt așteptați în Ucraina.

"Încercăm să consolidăm niște relații puternice aici care sunt cruciale pentru pacea și stabilitatea în regiune” a declarat căpitanul Dan Gillen, ofițer comandant al navei ‘USS Hue City’.

Ucrainenii au fost însă mult mai specifici în așteptările lor privind exercițiul Sea Breeze 2017. La ceremonia de deschidere desfășurată luni, Viceamiralul Igor Voronchenko, comandantul marinei ucrainene, a descris Marea Neagră drept “o regiune de criză în lumina anexării Crimeii de către Rusia și a evenimentelor din Estul Ucrainei”.

Ediția de anul trecut a exercițiului Sea Breeze a avut loc în apele teritoaiale ale Bulgariei și a implicat doar 25 de nave de război, două avioane, două elicoptere și în jur de 1700 de combatanți.

Citeşte mai multe despre:   NATO,   Rusia
Loading...