Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Bulgaria: 5 germani suspectați de terorism ce călătoreau de la București la Istanbul au fost arestați

Bulgaria: 5 germani suspectați de terorism ce călătoreau de la București la Istanbul au fost arestați

Un articol de: -
Foto: salomivalentina.wordpress.com Externe

Cinci cetățeni germani, dintre care și un minor, au fost reținuți la punctul de frontieră al Bulgariei cu Turcia, Kapitan Andreevo, pentru suspiciune de implicare în activități teroriste, potrivit Agerpres.

Cei cinci au fost arestați în timp ce călătoreau cu trenul de la București către Istanbul.

Potrivit autorităților bulgare, suspecții sunt simpatizanți ai unei organizații teroriste, comportamentul lor prezentând semne de radicalizare, tipice combatanților teroriști străini.

Autoritățile bulgare mai informează că patru dintre cele cinci persoane arestate au fost implicate în susținerea unei organizații teroriste active în Siria și Irak, iar minorul încerca să ajungă în Siria pentru a se alătura unei grupări teroriste.

Autoritățile germane au interzis celor cinci să părăsească teritoriul Germaniei pentru a îi împiedica să se alăture mișcărilor teroriste din Siria și Irak. Unul dintre aceștia folosea un pașaport ce aparținea unui alt cetățean german.

Cei cinci au fost considerați de autoritățile de la Sofia o amenințare la adresa securității naționale, și au fost expulzați înapoi în Germania.

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   suspecti de terorism,   Bucuresti,   Istanbul
Loading...