Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Comisia Europeană declară război ştirilor false: Un grup de 39 de experţi, între care şi un român, se va ocupa de combaterea fenomenului

Comisia Europeană declară război ştirilor false: Un grup de 39 de experţi, între care şi un român, se va ocupa de combaterea fenomenului

Un articol de: -
Externe

Comisia Europeană a ales în urma unei selecţii publice 39 de experţi care să se facă parte dintr-un grup de lucru la nivel înalt care va contribui la dezvoltarea de strategii la nivelul Uniunii Europene în vederea combaterii fenomenului ştirilor false şi a dezinformării în mediul online, se arată pe site-ul oficial al instituţii.

Grupul care va lucra împotriva fenomenului ştirilor false este format din reprezentanţi ai societăţii civile, al platformelor de social media, din organizaţii mass-media, dar şi jurnalişti şi persoane din mediul academic.

România este la rândul ei prezentă în grupul de lucru prin prof. univ. dr. Alina Bărgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti, conform hotnews.ro.

Pentru funcţia de preşedinte al acestui grup este nominalizat profesorul doctor Madeleine de Cock Buning din cadrul Universităţii Utrecht, specializată în proprietare intelectuală, drepturi de autor şi legislaţie mass-media.

Grupul are ca rol oferirea de consultanţă Comisiei Europene cu privire la fenomenul răspândirii conţinutului fals, definind rolurile şi responsabilitatile părţilor relevante, evaluând dimensiunea internaţională şi riscurile şi formulând recomandări în vederea extinderii sau introducerii de noi acţiuni.

Acest grup apare în contextul în care Rusia a fost acuzată că s-a implicat pentru a influenţa rezultatele alegerilor din ţări precum Statele Unite, Franţa sau Germania prin răspândirea de ştiri false şi propagandă prin intermediul RT sau Sputnik sau a conturilor special făcute pe reţelele de socializare.


 

Loading...