Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Emmanuel Macron - turneu diplomatic în Africa, pe fondul SCANDALULUI privind licitațiile de SCLAVI

Emmanuel Macron - turneu diplomatic în Africa, pe fondul SCANDALULUI privind licitațiile de SCLAVI

Un articol de: -
Externe

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, începe luni o vizită de patru zile în Africa.

Vizita are loc într-un context tensionat, generat de în situaţia tensionată dată de traficul uman şi licitaţiile de sclavi pe continentul african, relatează The Guardian.

 Acțiunea lui Macron este un răspuns la presiunea pusă pe liderii UE pentru a se implica mai mult în aceste chestiuni care lezează grav drepturile omului în Africa.

Un reportajul realizat recent de CNN, cu privire licitaţiile de sclavi din Libia (vezi detalii aici), i-a determinat pe liderii africani să îi acuze pe cei europeni că nu se sinchisesc de asemenea abuzuri flagrante.

Emmanuel Macron a convocat o întâlnire de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, săptămâna aceasta, declarând că astfel de acţiuni reprezinte o crimă împotriva umanităţii. Intervenţia sa a fost determinată de rolul pe care îl joacă în susţinerea emancipării tineretului african.

Criticii afirmă că Franţa, prin susţinerea înlăturării de la putere a fostului lider de la Tripoli, Muammar al-Gaddafi, în 2011, are o mare responsabilitate în situaţia actuală a Libiei.

Vizita lui Emmanuel Macron în Africa va debuta cu un discurs susţinut în faţa tineretului african din capitala statului Burkina Faso, Ouagadougou, şi se va încheia cu summitul liderilor din Uniunea Europeană şi a celor din Uniunea Africană, care va avea loc miercuri la Abidjan, în Coasta de Fildeş.

Citeşte mai multe despre:   Emmanuel Macron,   UE,   sclavie,   libia,   trioli,   licitatii de sclavi,   trafic de fiinte umane,   africa
Loading...