Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Erdogan, vizită istorică în Grecia: După 65 de ani, un președinte al Turciei ajunge la Atena 

Erdogan, vizită istorică în Grecia: După 65 de ani, un președinte al Turciei ajunge la Atena 

Un articol de: -
Externe

Vizită istorică în Grecia. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan face, în aceste zile o vizită oficială la Atena, prima a unui președinte turc în această țară după 65 de ani, informează Euronews

Erdogan se va întâlni cu președintele grec Prokopis Pavlopoulos și cu premierul Alexis Tsipras.

Deplasarea liderului de la Ankara în Grecia vine în contextul în care și premierul turc Binali Yildirim a efectuat o vizită la Atena, in luna iunie, iar ministrul grec de Externe, Nikos Kotzias, a mers în Turcia în luna octombrie. 

În ciuda tuturor acestor contacte, președintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos, a declarat că nu se pune problema unei revizuiri a tratatului internațional care stabilește granițele dintre cele două țări. 

''Tratatul de la Lausanne defineşte teritoriul şi suveranitatea Greciei şi a Uniunii Europene, iar acest tratat nu este negociabil pentru noi. (...) El nu are defecte, nu trebuie revizuit sau actualizat'', a declarat Pavlopoulos. 

Relațiile dintre Turcia și Grecia sunt extrem de importante la nivel regional în condițiile în care cele două țări se află în prima linie a crizei migranților. 
 

Citeşte mai multe despre:   Recep Tayyip Erdogan,   Atena,   vizită,   Turciei
Loading...