Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Erdogan vizitează vineri Franța cu speranța restabilirii bunelor relații cu UE

Erdogan vizitează vineri Franța cu speranța restabilirii bunelor relații cu UE

Un articol de: -
Externe

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va sosi la Paris vineri pentru a se întâlni cu omologul său francez Emmanuel Macron, Vizita se traduce ca o intenție a Turciei  într-un moment în care Ankara pare să dorească să-şi restabilească relaţiile cu Uniunea Europeană după ce acestea au traversat o gravă criză în 2017, informează miercuri France Presse.

Subiectele de discuție vor fi dosarele regionale, precum conflictul sirian şi statutul Ierusalimului, dar Parisul dă asigurări că problema drepturilor omului va fi de asemenea abordată.

Amploarea fără precedent a epurărilor efectuate de Ankara după tentativa de lovitură de stat i-a atras numeroase critici din partea partenerilor săi europeni, declanșând o întrerupere a negocierilor în curs asupra candidaturii de aderare a Turciei la UE.

Erdogan a salutat în special sprijinul Parisului, dar şi al Berlinului, faţă de condamnarea fermă a recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului de către Washington.

"Ele nu ne-au lăsat singuri în această problemă", spusese Erdogan.
 
Aceasta este prima vizită a preşedintelui turc în Franţa de la alegerea lui Emmanuel Macron în mai 2017, dar cei doi şefi de stat au avut deja ocazia să se întâlnească în cursul unor summituri internaţionale, potrivit Agerpres.

 

Citeşte mai multe despre:   Recep Tayyip Erdogan,   vizita la paris,   Emmanuel Macron ,   turcia,   paris
Loading...