Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Germania profită de criza imigranților pentru a-și completa forța de muncă: "Cererea de azil ar trebui să cuprindă și date privind pregătirea profesională"

Germania profită de criza imigranților pentru a-și completa forța de muncă: "Cererea de azil ar trebui să cuprindă și date privind pregătirea profesională"

Un articol de: -
Externe

Germania profite de criza imigranților pentru a-și complete forța de muncă în domenii unde numărul personalului s-a subțiat considerabil.

După ce UE a propus ca toate țările din UE să primească un număr de imigranți, Eric Schweitzer, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Germania, a propus ca modelul chestionarului completat de solicitanții de azil să includă și rubrici în care aceștia să își treacă pregătirea și experiența profesională, scrie business24.

Astfel, ei îi aleg pe imigranții de care se pot folosi în viitor.

Un sfert dintre dintre cei care au cerut azil politic în Gemrnaia în ultima perioadă au vârste cuprinse între 16-25 de ani. Aceștia vor fi instruiți, vor învăța limba germană și li se vor acorda permise de rezidență.

"Chiar dacă intenționeaza să ofere locuri de muncă pentru refugiați, nicio companie nu va risca sa demareze procesul de pregătire pentru o persoană care după câteva luni ar putea fi deportată", reclama Schweitzer.

De asemenea, Schweitzer crede că indentificarea abilitătilor profesionale ar putea reprezenta un atu în integrarea eficientă a celor nou-veniți în societate.

"Este important să identificăm persoanele cu o pregătire profesională încă de la început, așadar cererea de azil ar trebui să cuprindă și date privind pregătirea profesională a solicitantului.

În felul acesta îi putem integra într-o schemă educațională care să includă și limbajul de specialitate, ușurând accesul lor pe piața muncii", mai spune președintele Camerei de Comerț și Industrie a Germaniei.

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   refugiati,   Germania
 
 
Loading...