Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Ghid al bunelor maniere pentru refugiați, în Germania: Extracomunitarii, învățați cum să se comporte în societate prin desene simplificate la extrem (FOTO)

Ghid al bunelor maniere pentru refugiați, în Germania: Extracomunitarii, învățați cum să se comporte în societate prin desene simplificate la extrem (FOTO)

Un articol de: -
Foto: lemonde.fr Externe

Integrarea refugiaților care au ajuns în ultimul an pe teritoriul Germaniei este o adevărată provocare pentru autorități care încearcă să găsească modalități tot mai diverse pentru a-i ajuta pe extracomunitari să se adapteze vieții din Occident.

Astfel, au fost create mai multe ghiduri atât sub formă de cărți, pentru migranții care vorbesc germana, cât și online, disponibile în 14 limbi, informează Le Monde. Aceste manuale cuprind o serie de reguli ale vieții în societate, de la comportamentul civilizat în mjloacele de transport, până la reguli privind vestimentația sau comportamentul cuplurilor în public.

”În spațiul public, gesturile de afecțiune sunt obișnuite, atât între persoanele de sex opus, cât și între cele de același sex. Oamenii își pot da mâna, se pot ține de braț sau se pot îmbrățișa în locurile publice. Ei sunt considerați oameni normali și pot fi pur și simplu ignorați”, este una din regulile pe care ar trebui să le înțeleagă migranții.

”A purta tricouri, pantaloni scurți sau fuste scurte este considerat un lucru normal. Nu este politicos să privim cu insistență persoanele îmbrăcate în acest fel”, este o altă regulă.

Deși inițiativa de a ajuta imigranții să se integreze în societatea germană este una lăudabilă, modul în care aceasta este pusă în practică a stârnit controverse. Este cazul unui ghid desenat, care a fost postat pe internet în luna octombrie de Bayerischer Rundfunk, postul public de televiziune bavarez.

Intitulat Germania și locuitorii săi”, ghidul cuprinde 14 desene, cu legendă în arabă, franceză și engleză, și prezintă scene din viața obișnuită, inclusiv comportamentele violente care sunt interzise.

Deși a fost publicat de câteva luni, ghidul a intrat în atenția publică recent, în contextul dezbaterilor referitoare la integrarea migranților, provocate de valul de agresiuni sexuale comise în Germania în noaptea de Revelion.

Planșele au provocat și reacții ironice. Astfel jurnalista Jenan Moussa s-a întrebat dacă aceste indicații pentru refugiați sunt de râs sau de plâns, ținând cont de faptul că este vorba despre niște desene simplificate la extrem, menite să combată agresiunile asupra femeilor, actele de discriminare la adresa homosexualilor sau violențele asupra copiilor.

O reacție ironică a venit și din partea arhitectului libano-britanic Karl Sharro, care a publicat pe Twitter propriul său ghid de conduită, de această dată destinat europenilor care ajung în Orientul Mijlociu.


Foto: lemonde.fr

Citeşte mai multe despre:   Germania,   intregrare,   refugiati,   desene,   comportament,   societate,   imigranti
Loading...