Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE, precizări după alerta cu ANTRAX din Bruxelles: Ce se întâmplă la Consulatul României din Belgia 

MAE, precizări după alerta cu ANTRAX din Bruxelles: Ce se întâmplă la Consulatul României din Belgia 

Un articol de: -
Externe

Ministerul român al Afacerilor Externe a precizat vineri seară, referitor la alerta cu antrax din capitala Belgiei, că plicul cu o publere suspectă a fost descoperit se reprezentanții unei societăți comerciale care are sediul în aceeași clădire în care se află și Consulatul României la Bruxelles

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, în prezent, activitatea secție consulare se desfășoară în parametri normali. 

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al MAE

”Cu referire la alerta cu un plic suspect din imobilul în care își desfășoară activitatea Secția Consulară a Ambasadei României la Bruxelles, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:  

În cursul zilei de 9 februarie 2018, reprezentanții unei societăți comerciale care își desfășoară activitatea în același imobil cu Secția Consulară a Ambasadei României la Bruxelles au semnalat poliției prezența unui plic care conținea o pulbere albă.

În urma acestei sesizări, ca măsură de precauție, autoritățile belgiene au aplicat procedurile standard, intrarea în imobil fiind izolată, fără a afecta activitatea de lucru cu publicul a Secției Consulare.

Reprezentanții poliției au comunicat reprezentanților Ambasadei faptul că nu există motive de îngrijorare și că au fost îndeplinite procedurile standard, aplicabile în astfel de situații.  

În prezent, activitatea Secției Consulare se desfășoară în parametri normali, iar acest eveniment nu a afectat integritatea și siguranța cetățenilor români și a personalului diplomatic român”. 

A fost alertă cu antrax la Bruxelles, în clădirea unde se află Consulatul României. Plicul care conținea o pulbere albă a fost deschis, iar mai multe persoane au intrat în contact cu aceasta. Patru persoane au fost plasate în carantină ți sunt testate pentru a se determina dacă au fost contaminate. Intervenția pompierilor a durat circa trei ore iar intrarea în imobil a fost izolată. Mai multe firme își au sediile în zonă, dar și reprezentante diplomatice. La câteva străzi distanţă se află Palatul Regal şi sediul camerei inferioare a Parlamentului belgian.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Bruxelles
 
 
Loading...