Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Ministrul Mediului de la Chișinău: Doar Unirea cu România este șansa noastră de propășire, unic ideal

Ministrul Mediului de la Chișinău: Doar Unirea cu România este șansa noastră de propășire, unic ideal

Un articol de: -
Foto:cunoastelumea.ro Externe

Numai unirea cu România mai poate salva Republica Moldova, acesta fiind unicul ideal pentru care moldovenii trebuie să trudească și să se jertfească, a susținut Ministrul în exercițiu al Mediului de la Chișinău, Valeriu Munteanu.

”Mihai Eminescu scria în ziarul Timpul, la 6 mai 1878: «Ca orice putere mare, rușii acolo unde văd că vor întâmpina rezistență mare, se opresc și lucrează cu o răbdare seculară, spre a surpa încet, încet temeliile puterilor ce li se pun împotrivă. Puterea lor în țările ocupate e blândă, dar plină de o dulceață demoralizatoare; și tot astfel e în țările cucerite — la început sunt plini de îngrijire pentru binele cuceriților, încetul cu încetul însă ei să înăspresc până ajung de cer, nu averea ci sufletul cuceriților.» Anume sufletele noastre sunt jinduite de ruși și, din păcate, vedem că le-au obținut deja de la o mare parte dintre concetățenii noștri.

În aceste zile și ore de grea cumpănă pentru basarabeni, constat, încă o dată, că doar Unirea cu România este șansa noastră de propășire, unic ideal, pentru care trebuie să trudim și, după caz, să ne jertfim”, a scris acesta pe Facebook, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, când se marchează ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu.

Citeşte mai multe despre:   republica moldova,   Romania,   unire,   valeriu munteanu
Loading...