Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Moș Crăciun a fost convertit la islamism, într-o scenetă stradală jucată în Turcia

Moș Crăciun a fost convertit la islamism, într-o scenetă stradală jucată în Turcia

Un articol de: -
Foto: interra.ro Externe

Moș Crăciun a trecut la islamism în Turcia. E vorba de o scenetă jucată în stradă în care iubitul bătrânel este achitat de un judecător musulman în schimbul convertirii, informează agenția EFE. Spectacolul pare a fi o încercare de a concilia popularitatea de care se bucură Moșul în Turcia și criticile contra lui formulate de unele medii religioase.

În scurta scenetă, Moș Crăciun este reținut de gărzi otomane și dus în fața unui judecător musulman, unde mărturisește că îndatoririle lui constau în repartizarea de cadouri, sărbătorirea sfârșitului de an și consumul de whisky. Moș Crăciun este acuzat că își îndeplinește obligațiile 'postului' în Turcia și nu 'în țara lui', dar unii trecători îl apără și susțin că multumiți de acesta.
Astfel, judecătorul decide să-l elibereze și invită publicul să marcheze sărbătoarea împreună.

Hotărârea îl surprinde total pe Moș Crăciun, întrucât, după cum recunoaște chiar el, îi considera pe turci 'niște barbari'. Plin de admirație pentru înclinația lor către dreptate, el se convertește la islam.

Spectacolul pare a fi o încercare de a împăca popularitatea de care se bucură Moșul în Turcia și criticile contra lui formulate de unele medii religioase, care îl cataloghează drept 'antiislamic'.

Există voci care au susținut că Moș Crăciun ar fi în realitate de origine turcă, fiind inspirat de episcopul Sfântul Nicolae, născut în secolul al IV-lea în Mira, orașul turc Demre din prezent, unde se află și mormântul lui.

Citeşte mai multe despre:   Mos Craciun,   Turcia
Loading...