Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Noi date despre vizita Papei Francisc în România: Pentru prima dată a primit ”un accent mai clar”

Noi date despre vizita Papei Francisc în România: Pentru prima dată a primit ”un accent mai clar”

Un articol de: -
Externe

Noi date despre posibila vizită de anul viitor a Papei Francisc, în România. Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Liviu-Petru Zăpîrțan, a anunțat, după o întrevedere cu Suveranul Pontif, că acesta își dorește să vină în țara noastră, iar dacă vizita nu va avea loc anul viitor, va fi făcută în 2019, informează radiovaticana.va

Ambasadorul apreciază că pentru prima dată când se poate spune că intenția Sanctității Sale de a vizita România începe să se contureze de o claritate care nu poate fi trecută cu vederea.

”A menționat că dorește să facă vizita pastorală în România, ceea ce știam cu toții și așteptăm, dar pentru prima dată a pus un accent ceva mai clar pe această intenție, în sensul că a spus așa: «Încerc să vin anul viitor, dar dacă nu reușesc, celălalt an voi veni să vă vizitez». Sigur, ne umple inima de bucurie și îi dorim din toată inima sănătate și putere Sfântului Părinte ca să realizeze această vizită pe care noi o așteptăm cu toții. Este o vizită pusă sub semnul deschiderii, de o generozitate impresionantă a Sfântului Părinte față de problemele lumii contemporane și față de dialogul dintre religii. Acest fapt mi se pare extrem de important. Întâi, ideea refacerii unității creștine și apoi, pe baza aceasta, ideea dialogului creștinismului cu celelalte religii. Trăim într-o lume destul de măcinată de contradicții, măcinată de tensiuni, trăim într-o lume în care deseori avem sentimentul că oamenii și-au pierdut reperele, nu mai știu exact citi busola, nu mai știu încotro e nordul ca să se poată orienta în această lume. De aceea, mesajul Sfântului Părinte mi se pare de o relevanță extraordinară, fiindcă ne trimite la rădăcinile de cultură și civilizație ale Europei în primul rând și apoi ale culturii și civilizației umane, în general. De aceea, pentru mine, fără a folosi cuvinte mari, vizita realizată de conducerea Academiei Române la Vatican a fost cu adevărat istorică”, a declarat ambasadorul Liviu-Petru Zăpîrțan într-un interviu pentru radiovaticana.va. 

Deocamdată, pentru anul viitor, singura vizită internațională a Papei Francisc anunțată oficial este cea din Chile și Peru, care va avea loc în perioada 15 – 21 ianuarie 2018.
 

Citeşte mai multe despre:   vizită,   Papei Francisc,   România,   Liviu-Petru Zăpîrțan
Loading...