Papa Francisc reacţionează după ce s-a descoperit că peste 300 de preoţi au abuzat 1.000 de minori

Papa Francisc reacţionează după ce s-a descoperit că peste 300 de preoţi au abuzat 1.000 de minori

Biserica Catolică este zguduită de un nou scandal privind agresiunile sexuale după ce s-a descoperit în Statele Unite că peste 300 de preoţi catolici au abuz în jur de 1.000 de minori în decursul a mai câtorva decade.

Papa Francisc a reacţionat în faţa acestui scandal şi a publicat o scrisoare deschisă către catolicii din întreaga lume în care cere iertare pentru durerea cauzată victimelor, precizând că preoţii catolici trebuie să se implice pentru a opri abuzurile, conform The Guardian.

Suveranul Pontif a adus critici puternice liderilor bisericilor pentru că au fost mai îngrijoraţi de reputaţia lor decât de siguranţa copiilor.

„Am arătat nepăsare faţă de cei mici; i-am abandonat”, a deplâns Papa Francisc în scrisoarea deschisă.

„Ne-am dat seama că aceste răni nu dispar niciodată şi că este nevoie ca noi să condamnăm ferm aceste atrocităţi şi să ne unim forţele pentru a opri această cultură a morţii”, a adăugat Papa Francisc.

În raport făcut de Curtea Supreme a statului american Pennsylvania în care se incriminează acţiunile preoţilor catolici se arată cum un preot a lăsat însărcinată o minoră şi a ajutat-o să facă avort, iar apoi i-a fost permis să rămână în Biserică. De asemenea, un preot a recunoscut că a violat cel puţin 15 băieţi, inclusiv unul în vârstă de şapte ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe