Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Parlamentul European amenință cu blocarea BREXIT-ului. Negocierile cu Marea Britanie în impas

Parlamentul European amenință cu blocarea BREXIT-ului. Negocierile cu Marea Britanie în impas

Un articol de: -
Externe

Negocierile UE-Marea Britanie din nou într-un punct critic.Parlamentul European anunțat că va respinge orice acord cu Londra care ar putea avea ca efect deportarea din Marea Britanie a cetăţenilor europeni după Brexit, a transmis raportorul PE, Guy Verhofstadt, negociatorului britanic, David Davis.

"Am confirmat, într-o nouă scrisoare trimisă lui David Davis, care sunt, din punctul nostru de vedere, elementele necesare pentru ajungerea la un aranjament favorabil în privinţa drepturilor cetăţenilor UE şi cetăţenilor britanici", a declarat Guy Verhofstadt, raportorul Parlamentului European pe tema Brexit, după cum informează Gândul.

"Nu putem accepta un sistem în care cetăţenii UE care locuiesc acum în Marea Britanie să rişte să fie expulzaţi", a afirmat Guy Verhofstadt.

Raportorul PE a reamintit condiţiile fundamentale privind drepturile cetăţenilor UE rămaşi în Marea Britanie post-Brexit: să aibă dreptul reunificării familiale, rămânerea în Marea Britanie să se producă printr-o "declaraţie", nu printr-o "cerere", şi să nu fie nevoiţi să plăteasă taxe de rezidenţă.

Reprezentanţii Bruxellesului şi Londrei negociază în prezent condiţiile ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. În etapa a doua a negocierilor vor fi stabilite viitoarele relaţii bilaterale. Negociatorul european, Michel Barnier, a explicat că liderii UE vor decide în cursul reuniunii din 14-15 decembrie dacă există suficiente progrese în negocierile cu Marea Britanie pentru a trece la faza a doua a negocierilor.

Și situația românilor se află în discuți, țara noastră fiind membră UE: Peste 230.000 de români lucrează în Marea Britanie, ocupând locul al treilea ca naţionalitate, după polonezi (916.000) şi irlandezi (322.000). 

Cei mai mulţi muncitori imigranţi sunt din Polonia (916.000), urmaţi de Irlanda (322.000), România (233.000), Portugalia (219.000), Italia (192.000) şi Franţa (165.000).

Citeşte mai multe despre:   brexit,   negocieri,   Parlamentul European
Loading...