Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Poeta americană Maya Angelou a murit la vârsta de 86 de ani

Poeta americană Maya Angelou a murit la vârsta de 86 de ani

Un articol de: -
Foto: udel.edu Externe
Poeta şi activista americană pentru drepturi civile Maya Angelou a murit la vârsta de 86 de ani.

Poeta a murit în reşedinţa ei din Winston-Salem din Carolina de Nord, la câteva zile după ce îşi anulase prezenţa la gala Beacon Awards din Houston, unde urma să primească un premiu pentru întreaga activitate, scrie AFP.

Poetă, scriitoare, actriţă şi autoare de piese de teatru, Maya Angelou a fost, de asemenea, o figură de prim rang în lupta pentru dobândirea de drepturi civile pentru persoanele de culoare din Statele Unite şi o prietenă apropiată a activistului Martin Luther King.

Maya Angelou este cunoscută pentru operele sale autobiografice "I Know Why the Caged Bird Sings" (1969) şi "All God's Children Need Traveling Shoes" (1986). Volumul ei de poezii "Just Give me a Cool Drink of Water Fore I Die" (1971) a fost nominalizat la premiul Pulitzer.

A fost nominalizată la premiul Tony pentru rolul ei din piesa de teatru "Look Away" din 1973 şi a fost recompensată cu trei premii Grammy pentru volumele sale în format audio.

A fost recompensată cu National Medal of Arts în 2000, cu Lincoln Medal în 2008 şi cu Presidential Medal of Freedom în 2011. Volumele ei de poezie au fost incluse în programa şcolară a liceelor americane. În 2013, Maya Angelou a primit un premiu special la gala National Book Awards pentru servicii deosebite aduse literaturii.
 
 
Loading...