Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Potop în Istanbul: Copaci smulși din rădăcini, case avariate și persoane rănite. Turcia a fost la mila naturii

Potop în Istanbul: Copaci smulși din rădăcini, case avariate și persoane rănite. Turcia a fost la mila naturii

Un articol de: -
Externe

Imagini apocaliptice în Turcia. O furtuna de proporţii cu grindină masivă şi vânt puternic a făcut ravagii în Istanbul şi zonele apropiate. Cel puţin trei oameni au fost răniţi, mai multe clădiri au fost distruse, traficul rutier şi aerian au fost bulversate şi vacanţele a mii de turişti au fost ruinate.

Timp de aproximativ 20 de minute Instanbulul a fost la mila naturii. De atât a avut nevoie furtuna pentru a smulge din rădăcini peste 230 de copaci şi să avarieze cel puţin 90 de case şi sute de maşini.

Deşi afară ploua torenţial, pompierii au fost trimişi de urgenţă să stingă mai mult incendii produse de desprinderea acoperişurilor mai multor case. Un incendiu devastator a avut loc la o fabrică de plastic după ce aceasta a fost lovită de un fulger.

În plină vară, locuitorii şi turiştii din Istanbul au avut de înfruntat grindină mai mare de dimensiunea unor mingi de golf. Imagini terifiante au putut fi observat pe aeroportul din Canakkale, unde un avion plecat din capitala Turciei a ajuns la sol ciuruit de sute de "mingi" de gheaţă. De altfel, nu mai puţin de 16 zboruri decolate de pe Ataturk au fost nevoite să se întoarcă din cauza condiţiilor meteo total neprielnice zborului.

Nu doar piloţii au avut de suferit de pe urma grindinei, ci şi şoferii care au fost pur şi simplu bombardaţi. Mulţi dintre oameni şi-au abandonat maşinile pe străzile inundate şi au încercat să se refugieze în metrouri, dar nici aici situaţia nu a fost mai roz.

Oamenii au aşteptat aglomeraţi cu apa până la genunchi sosirea trenurilor, în timp ce afară potopul punea stăpânire pe străzi.

Furtuna a făcut şi victime. Cel puţin zece oameni au fost răniţi.

Peste 7000 de angajaţi ai serviciilor de urgenţă au fost mobilizaţi pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate şi pentru a debloca traficul. Este pentru a doua oară în ultimele zile când Istanbulul este lovit de o furtuna devastatoare, iar meteorologii avertizează că astfel de fenomene extreme se mai pot produce până la sfârşitul verii.

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Istanbul,   case,   furtună,   străzi inundate,   potop
Loading...